Dan Cușnir ales președinte al Organizației Municipale a PSD Suceava. Au fost prezenți aproape toți liderii social democrați de la Revoluție încoace

Dan Cușnir ales președinte al Organizației Municipale  a PSD Suceava la ședința de alegeri care a avut loc astăzi. Au fost prezenți aproape toți liderii social democrați de la Revoluție încoace cu excepția lui Ovidiu Donțu și  a medicului Mihai Crețeanu , acesta din urmă trecând la PNL.

Dan Cușnir a fost singurul candidat la președinție iar votul exprimat de cei prezenți a fost deschis. Pentru ceilalți  care au candidat la funcții în cadrul organizației municipale a PSD, potrivit statului partidului,  a fost vot pe lista și secret.

Deputatul PSD, Cătălin Ioan Nechifor a preferat să se așeze mai în spatele sălii în timp ce ceilalți parlamentari social democrați au preferat scaunele din primul rând. Președintele interimar al Organizației Județene a PSD,senatorul Ioan Stan îl are alături pe fostul președinte al Organizației Județene a PSD, Gavril Mârza ,unul din greii partidului despre care se spunea că s-ar fi dat deoparte de politică.

Nu a lipsit  senatorul PSD, Virginel Iordache dar și deputatul Emanuel Havrici. Este prezent și secretarul de stat de la Ministerul Sănătății,  Tiberius Brădățan dar și consilierul ministrului Afacerilor Europene, Gabriel Costache. Ședința de alegeri a început cu imnul PSD și al României. Președintele interimar al OM-PSD Dan Cușnir a susținut că ,, să fii roșu înseamnă să fii decent., .

Ședința de alegeri a început cu patriotism . ,,Ce-ți doresc eu ție,dulce Românie,, este poezii interpretată cu Adela Șulea de la Școala din Burdujeni. Cușnir a subliniat că ținând cont de ce spun versurile acestei poezii trebuie ,, să trăim numai în frăție asta ne dorim și în cadrul organizației municipale a PSD Suceava.

Foștii lideri PSD au primit picturi stilizate  cu portretul fiecăruia realizate de Ovidiu Bortă Boa. Merită apreciat faptul că organizația PSD Suceava de la municipiu câștigat, fapt scos în evidență și de liderul interimar al social democraților de la județ,senatorul Ioan Stan,  după mult timp, la alegerile parlamentare alegerile în aproape toate secțiile de votare din municipiu și și-a exprimat speranța că în 2020.Stan i-a amintit lui Cușnir și de o vorbă din popor,,Ca nu tot ce zboară se mănâncă,,.

Câteodată trebuie să mai meditezi. Ești încă tânăr, văd multe în ochii tăi, dar este un proverb: Nu tot ce zboară se mănâncă”, i-a pus Stan lui Cușnir.

Președintele Organizației Județene a PSD Suceava, senatorul Ioan  Stan    trage speranța ca la alegerile locale viitoare   PSD să câștige  fotoliul de primar ,astfel încât  orașul să nu mai fie „tras pe dreapta”.În sală a fost prezent pentru ceva timp și tatăl lui Dan Cușnir, Ioan Cușnir care a fost prefect de Suceava în mandatul 2001-2004 din partea PSD. Ioan Cușnir a făcut parte din echipa primilor membri ai PSD  alături de Ioan Stan, Gavril Mârza, Atanasă Nistor, Paul Leșanu și Ioan Băncescu.

Cușnir,,Pentru a-mi realiza visul am nevoie de oameni care să mă critice,,

,, Pentru a-mi realiza visul față de Suceava, am nevoie de oameni nu am nevoie doar de lăudători,am nevoie de oameni care să mă critice și să mă țină cu picioarele pe pământ. Dați-mi  să le mulțumesc celor care m-au votat,dvr. îmi dați putere și energia de care am nevoie pentru a ne îndeplini împreună visele pentru Suceava.Vă promit că nu am să vă cer nimic pentru mine dar am să vă cer totul pentru Suceava,,

Se va Constitui Comitetul Executiv al PSD din care vor face parte membrii parte ai Biroului, consilierii locali, consilierii județene, parlamentarii, președinții org de tineret, de femei și de seniori și președinții secțiilor de votare.În perioada cât la conducerea organizației județene a PSD  s-a aflat Gavril Mârza organizația a crescut de la 8.000 la 24.000 de membri.A fost perioada când PSD avea 85 de primari din 113. Cușnir -a mulțumit lui Mîrza pentru activitatea depusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *