Flutur:,,Solicit ca Bucovina să fie declarata Pol de dezvoltare turistică,,. Luni, întâlnire cu factori implicați în turism din județ.

Promovarea turismului pe lista de priorități a administrației județene.  Luni, 6 noiembrie, la Consiliul Județean Suceava va avea loc o  întâlnire a conducerii CJ cu factori implicați în turism pentru a dezbate mai multe teme de actualitate. La întâlnirea de mâine sunt invitați să participe toți cei care activează în domeniul turismului – asociațiile de turism, reprezentanții structurilor de cazare, agențiile de turism, primarii din localitățile cu potențial turistic, centrele de informare turistică din județ.Potrivit președintelui Consiliului Județean,Gheorghe Flutur se va discuta despre Master-Planul de Dezvoltare a Turismului pentru județul Suceava, despre infrastructură și Master-Planul de Transport pentru județul Suceava, vom contura calendarul și acțiunile pentru perioada următoare, pentru perioada sărbătorilor de iarnă, axându-ne pe Proiectul Crăciun în Bucovina.,,Vom discuta si despre completarea Calendarului Centenar, acțiuni pe care dorim să le organizăm în perioada 28 Noiembrie 2017 – 1 Decembrie 2018.În acest context vreau să spun că vom continua să încurajăm și să acordăm sprijinim pentru ca tot mai multe localități să devină stațiuni turistice. Cred că, deja, foarte multe dintre acestea îndeplinesc condițiile, atât ca infrastructură cât și ca obiective turistice pe care le au. Mă gândesc la Mălini, Vama, Putna, Solca, Cacica, Sadova, Ciocănești, Cârlibaba, Dorna Candreni, Poiana Stampei, Șaru Dornei, Moldovița, Mănăstirea Humorului și multe, multe altele –  lista poate oricând continua,,  a spus șeful administrației județene.

Flutur a subliniat că va face toate demersurile iar cifrele statistice ajută ca argumente, pentru ca aceste localități dar și altele care vor urma, să fie recunoscute ca stațiuni turistice. ,,Însăși Bucovina, ca entitate turistica, este de interes național și internațional și ca atare continui să solicit ca Bucovina să fie declarata Pol de dezvoltare turistică, spre a fi inclusă într-un program de investiții adecvat,, a conchis Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *