Suceveanul Aleksandru Longher a debutat la Liga I, la meciul DINAMO BUCUREŞTI VS GAZ METAN

Aleksandru Longher, în vârstă de numai 17 ani și 4 luni, de etnie poloneză este unul dintre cei mai promițători fotbaliști din generația sa, fapt cu care ne mândrim mai ales că sâmbătă a debutat la Liga I, la meciul DINAMO BUCUREŞTI VS GAZ METAN, meci ce s-a jucat la Mediaș.
Aleksandru Longher a intrat în teren în minutul 84, când l-a înlocuit pe Salomao. Tânărul jucător a primit credit din partea antrenorului Vasile Miriță, care la finalul meciului la felicitat pentru jocul prestat.
Legitimat în prezent la clubul Dinamo București, Aleksandru Longher este mijlocaş în curtea „câinilor” din 2013, când s-a transferat de la Sporting Suceava.
Mai jos amintim o parte din titlurile şi victoriile întâlnite de-a lungul carierei sale de fotbalist. Noi îi dorim succes în viitor și suntem mândri că un etnic polonez face performanță în cel mai popular sport din lume! Bravo Aleksandru!! Hai Aleksandru!
În 2014, Federația Națională de Fotbal din România, după ce a invitat Juniorii U15 să joace 2 meciuri cu echipe din Republica Moldova, în urma meciurilor Aleksandru Longher a fost selectat în echipa națională!


În aprilie 2017, Aleksandru Longher a fost convocat în echipa juniorilor sub 17 ani din România, pentru a juca două meciuri amicale împotriva unei reprezentative similare a Danemarcei.
În mai, 2017, Dinamo a învins Miercurea Ciuc în finala Cupei României de la U17, scor 2-0, într-un meci jucat la Voluntari (București) – astfel echipa Dinamo câștigă titlul de “Cupa Elitelor U 17”.
La 2 iunie 2017, Aleksandru Longher, parte a echipei de fotbal de 17 ani din Dinamo București, a fost numit cel mai tehnic jucător în finala campionatului național, care a avut loc la București – echipa Dinamo a jucat cu Craiova .


În iunie la meciul Dinamo – Craiova, echipa Dinamo câștigă titlul de “Super Cupa României”.
Alexandru nu este la prima apariție în tricoul echipei mari a lui Dinamo, el a jucat în amicalul pe care „câinii” l-au disputat acum câteva săptămâni cu Aris Limassol.
De asemenea, el este titular la unul din cele două meciuri amicale pe care naționala sun 17 ani a României le-a susținut în urmă cu 10 zile cu selecționata similară a Moldovei.
Aleksandru Longher a făcut parte și din lotul pentru Youth League a celor de la Dinamo. Dacă în meciul tur, disputat la București în fața celor de la Lokomotiva Zagreb, pierdut cu 2-0, Aleks Longher nu s-a aflat în lot pentru că fusese convocat la echipa mare, unde a rămas rezervă neutilizată în jocul de campionat pierdut de Dinamo, scor 2-3, în fața celor de la Concordia Chiajna, returul din Croația l-a prins pe teren titular.
,,Noi îi dorim succes în viitor și suntem mândri că un etnic polonez face performanță în cel mai popular sport din lume! Bravo Aleksandu!! Hai Aleksandru!,, este mesajul Uniunii Polonezilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *