Foto/Aproximativ 6000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate de polițiștii de frontieră 

 În urma acțiunilor, doi cetățeni români sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, iar un autoturism a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

În data de 6 noiembrie 2017, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, județul Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat pe raza localității Valea Vișeului, două persoane care se deplasau pe jos de la frontiera de stat spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

În momentul în care lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea acestora, persoanele în cauză au abandonat coletele și au fugit în direcții diferite.

Polițiștii de frontieră au reușit reținerea unei persoane de sex masculin, identificată în persoana lui G. Ioan, în vârstă de 18 ani, cu domiciliul pe raza jud. Maramureș.

Imediat, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment în vederea cercetării în comun a cazului.

La fața locului au fost descoperite 4 colete ce conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii celor 4 colete, a rezultat cantitatea de 2.210 pachete țigări, de diferite mărci, în valoare de 25.800 lei.

În cauză, polițiștii de frontieră au ridicat întreaga cantitate de țigări în vederea confiscării și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Totodată, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

* Tot ieri, în jurul orei 16.00, la nivelul Serviciului Teritorial P.F. Maramureș, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană.

Lucrătorii noștri au oprit în trafic pentru control, pe raza localității Tisa, jud. Maramureș, un autoturism marca Renault, înmatriculat în Cehia, condus de către cetățeanul român D. Radu, în vârstă de 21 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

Polițiștii de frontieră au observat în interiorul autoturismului, în spătarul scaunului dreapta față, mai multe pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente de proveniență.

Drept urmare, s-a luat măsura ducerii autoturismului cu țigări la sediul serviciului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 201 pachete țigări, în valoare de 2.300 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Totodată, autoturismul marca Renault, în valoare de 2.500 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

 

* În aceeași zi, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina –I.T.P.F. Sighetu Marmației, pe timpul desfășurării unei misiuni în cadrul Planului de acțiune Contrabanda 2017,  au descoperit în apropierea frontierei de stat pe raza localității Lupcina, județul Suceava, mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu țigări, marca “Marble”, în valoarea de aproximativ 41.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Bunuri în valoare de 35.000 lei confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

 

               Polițiștii de frontieră din cadrul S..P.F. Siret I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat în trafic un microbuz marca Mercedes-Benz încărcat cu drujbe și diferite bunuri,  fără documente legale de proveniență.

               Întreaga cantitate de bunuri, în valoare de 35.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei .

 

În data de 6 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret, jud. Suceava, pe timpul executării unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, au oprit în trafic  pe raza orașului Siret, un microbuz marca Mercedes Benz, condus de cetățeanul român Florin C., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au observat mai multe bunuri, cum ar fi drujbe, accesorii ale acestora și articole de încălțăminte, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

În urma celor constatate lucrătorii noștrii au luat măsura ducerii  șoferului și microbuzului la sediul instituției în vederea efectuării unui control amănunțit.

Astfel, echipa de control a descoperit 40 de drujbe de diferite mărci, 465 accesorii pentru acestea și alte bunuri (cizme, pantofi, șurubelnițe electrice etc), pentru care nu existau documente legale de proveniență.

Întreaga cantitate de bunuri în valoare de 35.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării de către organele vamale, iar persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *