15 tone de carne de vanat valorificare de Directia Silvica Suceava.30 de vânători străini au participat la partide de vanatoare

Directia Silvica Suceava avvalorificat de  la începutul acestui an, prin Atelierul de producție Sadova din cadrul Ocolului Silvic Pojorîta  15 tone de carne de vînat în carcasă provenite de la exemplare de cerb, căprior și mistreț.

Directorul Directiei Silviie Suceava, Sorin Ciobanu a declarat luni, ca din păstrăvăriile Valea Putnei și Valea Brodinei s-au valorificat la pensiunile din județ, dar s-au vîndut şi populației aproape 13 tone de păstrăv.  In  2017, pe fondurile cinegetice gestionate de instituție s-au făcut lucrări de combatere a dăunătorilor cu păr și cu pene. Au fost extrase peste 300 de exemplare de cîini și pisici hoinare, 120 de vulpi și peste 150 de dăunători cu pene.

72% din trofeele de cerb recoltate în această toamnă  medaliate

In acest an,de pe cele 24 de fonduri cinegetice gestionate de DS Suceava au fost recolatati  40 de cerbi, din care 30 de masculi, 60 de căpriori și 40 de mistreți.  In cazul cerbilor masculi, vînătorii străini au capturat 75% din numărul de exemplare.  Potrivit lui Ciobanu in acest an , au preferat sa vaneze in Suceava   30 de vînători străini, în special din Germania, Austria, Spania și Cehia. 72 % din trofeele de cerb recoltate în această toamnă sînt medaliabile, din care 5% cu aur, 24% cu argint și 43% cu bronz. Cel mai mare trofeu a fost recoltat în Ocolul Silvic Breaza de un vînător român, punctajul total fiind de 213,76, ceea ce înseamnă că este medaliabil cu aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *