Poliția Vatra Dornei. 5 infracțiuni,4 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare

Poliţiştii Poliţiei Municipiului Vatra Dornei au organizat în data de 16 noiembrie 2017 acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi respectarea legalităţii actelor de comerţ pe raza municipiului Vatra Dornei, fiind angrenaţi peste 30 de poliţişti din toate structurile operative.

           

La data de 16.11.2017, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o acțiune în sistem integrat pe raza de competență, inclusiv în mediul rural,  pentru asigurarea climatului de ordine și liniște publică, prevenirea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit, la care au fost cooptate forțe ale Jandarmeriei Vatra Dornei  și ale D.S.V.A. Suceava.

Au fost constatate 5 infracțiuni şi au fost aplicate 101 sancţiuni contravenționale, în valoare  de 53.290  lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 5.510 lei, constând în băuturi spirtoase, cafea, produse de panificație, alimentare și industriale, material lemnos, etc.

Au fost controlate apoape 200 de persoane și autovehicule.

Au fost reţinute 4 permise de conducere şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Exemple: 

La 16.11.2017, ora 07.35, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DN 18, din comuna Cârlibaba, autoturismul condus de un localnic de 50 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 16.11.2017, ora 10.50, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DJ 175A, din comuna Crucea, mopedul neînmatriculat sau înregistrat, condus de un localnic de 51 de ani. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat”,  mopedul fiind indisponibilizat la sediul poliției.

 

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii urmărind în permanenţă creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului. Acţiunile vor fi derulate în toate târgurile şi zonele comerciale de pe raza judeţului, având în vedere faptul că în perioada următoare se preconizează o intensificare a activităţilor comerciale, poliţiştii având ca obiectiv siguranţa cetăţeanului şi protejarea intereselor sale.

 

Distribuire articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *