Reacția SRI, după ce Carmen Dan a găsit ”întâmplător” un microfon în priză

Un caz extrem de grav, după cum este descris de cei de la Serviciul Român de Informaţii, a ieşit miercuri seară la lumină.

Un dispozitiv de înregistrare a fost găsit de ministrul de Interne în apartamentul în care locuieşte. Carmen Dan susţine că este vorba, cel mai probabil, despre un microfon care era instalat într-o priză. Aparatul, care pare a fi unul ce poate fi cumpărat de oricine de pe internet, a fost ridicat de poliţişti şi urmează să fie expertiza,potrivit PRO TV.

Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private.

Ministrul de interne povesteşte că a găsit întâmplător dispozitivul de înregistrare în apartamentul în care locuieşte cu chirie, într-un complex rezidenţial din cartierul Floreasca.

În acel moment îşi punea telefonul la încărcat, susţine Carmen Dan.

“L-am găsit dintr-o întâmplare fără să am o predispoziție să caut vreun dispozitiv, că nici nu mă gândeam că există vreun astfel de dispozitiv în casa în care locuiesc.
Unde era?
Într-o priză.”

Imediat a anunţat poliţia şi a depus o plângere pentru violare de domiciliu.

“O echipă operativă din cadrul Poliției Române s-a deplasat la domiciliul ministrului de interne, unde a efectuat cercetare la fața locului, a identificat și ridicat un dispozitiv, care urmează a fi expertizat”, a transmis IGPR.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii a declarat că este vorba despre un dispozitiv ieftin, care poate fi cumpărat cu uşurinţă de pe site-urile de specialitate, arată PRO TV.

“Din primele noastre verificări, este un dispozitiv care ar putea proveni dintr-o zonă privată. Cel mai probabil vorbim despre un dispozitiv de înregistrare audio ieftin, care costă 2-300 de lei şi care poate fi achiziţionat de oricine de pe orice site specializat”, a afirmat Marincea la România TV, precizând că nici serviciile de informaţii interne şi nici cele externe nu folosesc astfel de dispozitive ieftine”, a spus purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea, care a anunţat că SRI va oferi tot sprijinul în ancheta asupra acestui caz.

“SRI se va implica întru totul în acest caz până la capăt şi vorm acorda întregul nostru sprijin ministrului de Interne, iar acest lucru i l-am transmis deja”, a relatat Marincea, adăugând că directorul SRI a vorbit deja cu Carmen Dan şi va pune la dispoziţie tot ce este nevoie pentru această anchetă şi pentru identificarea autorilor în cel mai scurt timp.

Carmen Dan: “Mă îngrijesc să fac verificări pentru că este biroul unui ministru în care se vehiculează şi informaţii cu caracter clasificat, e normal să fie luate măsuri de protecţie.”

Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Distribuire articol