Ultima oră/Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache a susținut la Consiliul Județean Executiv al PMP că Băsescu i-a spus să voteze pentru majorarea taxelor și impozitelor

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache(PMP) a susținut  joi seară, la ședința Consiliului Județean Executiv al PMP Suceava  că Traian Băsescu i-a spus să voteze în deliberativul local majorarea taxelor și impozitelor sucevenilor cu 19 %. De altfel, proiectul de hotărâre privind creșterea taxelor și impozitelor a aparținut liberalilor iar prin votul celor doi consilieri PMP-Marian Andronache și Constantin Munteanu, sucevenii vor plăti mai mult cu 19 la sută în 2018.

Potrivit unor surse, declarația lui Marian Andronache a luat prin surprindere pe membrii Consiliului Județean Executiv  al Partidului Mișcarea Populară cărora nu le venea să creadă cum justifică votul dat în Consiliul Local.Mai mult, cei doi nu au respectat decizia luată la nivel de partid de a nu vota pentru majorarea taxelor. Viceprimarul Sucevei  a susținut cu tărie că  președintele PMP, Traian Băsescu se află în spatele majorării acestor taxe.

Aceleași surse susțin că Andronache se autoproclamă președinte al Organizației Județene a Partidului Mișcarea Populară și că se va ocupa de organizarea alegerilor la nivel de județ.  Trebuie precizat că delegat din partea  președintelui executiv și liderul  deputaților PMP, Eugen Tomac pentru conducerea organizației este Corneliu Popovici, cel care s-a aflat în fruntea PMP de la înființare.

Nu trebuie omis faptul că decizia celor doi aleși locali,viceprimarul  Marian Andronache și consilierul Constantin Munteanu de a vota alături de PNL în deliberativul local a avut reacții în rândul Organizației Municipale a Partidului Mișcarea Populară. Doi vicepreședinți al PMP, Adrian Tabarcea și Ioan Cozorici și-au anunțat  ieri, demisia din funcție.Astăzi, secretarul general al OM-PMP Rădăuți, Sorin Robu și-a anunțat și el demisia din funcție din motive personale.

update

Ce spune viceprimarul Sucevei, Marian Andronache într-o postare pe facebook făcută noaptea trecută

Informatiile furnizate in acest articol sunt false, josnice si menite sa manipuleze opinia publica si membrii partidului. Discutiile de la sedinta de CEJ din 30 nov, sedinta in care mi-am anuntat decizia de a candida la presedintia Organizatiei Judetene PMP, au fost cu totul altele, iar acest lucru poate fi confirmat de toti cei prezenti acolo. Nu poate fi vorba de autoproclamare sau de implicarea presedintelui Traian Băsescu in deciziile deliberativului executiv local. Avand in vedere ca nu ati verificat din mai multe surse informatia publicata, ceea ce nu este acceptabil din punct de vedere jurnalistic, trebuie sa va asumati consecintele juridice rezultate din aceasta.

 

Comunicat   din partea liderului Organizației Municipale a PMP Suceava,Marian Andronache

,,Dupa cum deja stiti, in ultima perioada a avut loc un sir de evenimente in interiorul PMP Suceava, evenimente care nu fac deloc cinste si onoare partidului. Aceste evenimente au amenintat atat unitatea Organizatiei Municipale Suceava, cat si a altor organizatii din judet. Cel mai grav este faptul ca aceste disensiuni au fost generate artificial de doua, trei persoane rau intentionate din interiorul partidului, persoane care se afla chiar in structura de conducere a Organizatiei Judetene PMP. In lumina acestor evenimente surprinzatoare si deloc placute si la solicitarea mai multor colegi de partid, presedinti de organizatii, consilieri locali, primar si viceprimari, am decis sa candidez pentru functia de presedinte al Organizatiei Judetene PMP Suceava. Decizia asumata a fost comunicata in mod oficial tuturor participantilor la sedinta CEJ de astazi. Am decis sa iau atitudine pentru ca partidul sa ramana unit, sa devina mai puternic si pentru a nu mai permite in interiorul partidului lipsa de transparenta, corectitudine, respect, incredere si onestitate,,. 

VA PREZENTAM DECIZILE LUATE LA NIVEL DE PMP SUCEAVA

HOTĂRÂREA ADOPTATĂ ÎN PARTID CA NU SE VA SUSȚINE MAJORAREA TAXELOR ȘI IMPOZITELOR

 

 

 

Vom reveni cu amănunte!

SEMNATURA PRIN CARE CEI CARE AU PARTICIPAT LA ȘEDINȚA SUSȚIN CĂ SUNT DE ACORD CU DECIZIA PMP DE A NU SUSȚINE MAJORAREA TAXELOR ȘI IMPOZITELOR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DECIZIA LUATĂ DE CEL A OM-PMP SUCEAVA DUPĂ CE A AVUT LOC ȘEDINȚA CONSILIULUI LOCAL SUCEAVA

Distribuire articol