Foto/Polițiștii și pompierii donează sânge pentru luptătorul SAS rănit

Zeci de polițiștii și pompierii donează astăzi sânge pentru colegul lor rănit. La Centrul de Transfuzie Sanguină Suceava s-au prezentat miercuri, până la ora 11.00,  un număr de 70 de polițiști și pompieri în sprijinul luptătorului de la Serviciul de Acțiuni Speciale  din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, Ciprian Sfichi,  rănit ieri în timpul unei misiuni de către un traficant de droguri.

Printre cei care s-au aflat la donat sânge  s-a aflat polițiști din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Rădăuți. Foarte mulți pompieri au ținut să vină în sprijinul lui Ciprian Sfichi,  a cărui stare de sănătate este în continuare gravă.  Ei  s-au solidarizat cu polițistul rănit pentru a dona sânge.

Poliţia Română a anunțat, miercuri dimineaţă, pe pagina oficială de Facebook, că agentul şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian a depăşit noaptea cu bine. „Ciprian a depăşit noaptea cu bine. O parte dintre colegii noştri au donat deja sânge, pentru a fi în rezerva spitalului, pentru orice eventualitate, iar alţii vor merge în această dimineaţă către centrele specializate. Mulţumim tuturor pentru gândurile bune adresate lui Ciprian”, este mesajul Poliţiei Române „Pacientul a petrecut noaptea la Terapie Intensivă. Este intubat, ventilat, pe suport volemic. Este în stare gravă în continuare din cauza severității lezionare și posibilelor complicații”, a declarat Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie ”Nicolae Oblu” din Iași.

Oficiali din Poliție au anunțat că unii dintre colegii polițistului rănit au donat sânge pentru acesta, acțiuni similare continuând miercuri dimineață. El a fost operat marți după-amiază de o echipă de zece medici.

Luptătorii SAS Iași au donat sânge și au făcut, totodată, apel către populație de a face astfel de gesturi nu doar atunci când sunt situații majore.

„Am venit pentru colegul nostru, să donăm, să îl susținem și să fim alături de el. Este important să donăm sânge nu doar atunci când sunt astfel de cazuri. Încercăm să facem tot ce se poate pentru ca colegul nostru să își revină. Pentru noi dificil este orice moment. Din clipa în care te-ai îmbrăcat poți trece printr-un moment dificil. Suntem pregătiți și trebuie să facem față oricărei situații”, a afirmat unul dintre polițiștii SAS care au donat sânge în cursul dimineții.

Alături de polițiști au mai donat sânge diverse persoane, printre care studenți din Rădăuți.

„Suntem studenți la Facultatea de Construcții din Iași. La facultate am auzit de cazul polițistului rănit în misiune și am venit să donăm sânge. Sperăm să își revină. Suntem cinci studenți, patru dintre noi din Rădăuți. Niciunul dintre noi nu îl cunoșteam, dar am spus să-l ajutăm cum putem”, a declarat unul dintre studenții donatori.

Medicii sunt în continuare ”extrem de rezervați” privind starea de sănătate a polițistului rănit în misiune la Rădăuți, a afirmat, miercuri, Tudor Ciuhodaru, medic la Spitalul de Neurochirurgie ”Nicolae Oblu” din Iași.

„Pacientul a petrecut noaptea la Terapie Intensivă. Este intubat, ventilat, pe suport volemic. Este în stare gravă în continuare din cauza severității lezionare și posibilelor complicații”, a declarat pentru AGERPRES dr. Ciuhodaru.