Cum a umbrit  instalarea în funcție a primarului din Drăgoiești și cum abuzează de funcție prefecta județului

Prefecta județului, Mirela Adomnicăi a uitat care îi sunt atribuțiile și le-a depășit în ședința de investire în funcție a primarului comunei Drăgoiești care a avut loc joi, la orele amiezii și  la care a participat ca reprezentant al Guvernului în teritoriu.

,, Mesajul pe care vreau să îl transmit astăzi, și prin prezența mea aici este <Domnule primar,  în ciuda unei mici neînțelegeri pe care sunt convinsă că o vom clarifica după această ședință festivă, mesajul care vreau să îl transmit este că aveți susținerea Instituției Prefectului pe lângă sprijinul pe care l-ați invocat.Sunt convinsă că veți avea sprijinul  și din partea primarilor care prin prezența lor și astăzi aici, garantează că vă vor împărtăși din experiența dumnealor și vă vor susține  printr-o asociere pe care v-o recomand în  susținerea unor proiecte de infrastructură…,,.

 Practic, prefecta județului o vrea la Instituția Prefectului pe secretara Primăriei comunei Drăgoiești, fapt ce dus la nemulțumirea edilului Constantin Popescu. Acesta a fost de fapt motivul pentru care Mirela Adomnicăi i-a spus în deliberativul local că ,,în ciuda unei mici neînțelegeri pe care sunt convinsă că o vom clarifica după această ședință festivă,,. 

Prefecta, Mirela Adomnicăi  nu s-a oprit aici și deși, secretarul comunei este cel care asigură supravegherea legislației în momentul în care se discuta despre validarea unui consilier local PSD  și nemulțumirile aleșilor locali  PNL,  i-a spus acesteia ,,Haideți, treceți mai departe,,!

Nu este pentru prima dată când prefecta județului își depășește atribuțiile.Ea a mai mers glonț la o reuniune a Consiliului Local  Șcheia crezând că aleșii locali PNL habar nu au de ce votează.Numai că a plecat convinsă că deliberativul local  își face treaba. Tot prefecta județului a mai ajuns tot  la Primăria Șcheia unde a început să caute angajații în loc să-și vadă de atribuții. De altfel, un prefect pe linie administrativă are fir direct cu primarul, viceprimarul și secretarul comunei dar în niciun caz cu salariații.

Prefecta Mirela Adomnicăi  a fost membru PSD până la numirea în funcție însă a rămas în continuare fidelă acestui partid.  De altfel, Partidul Social Democrat Suceava  a fost cel care a susținut-o să fie numită pe funcție. Dar să nu uităm cum a fost dată jos de pe lista pentru Camera Deputaților de conducerea centrală a aceluiași partid.  Chiar dacă a fost funcționar public pe funcția de director  la AJOFM, era nelipsită de la ședințele de partid.Nu trebuie omis faptul că e mai greu să ajungi primar decât prefect.Dacă pentru a fi edil al unei comune sau al unui oraș îți trebuie votul majorității din numărul persoanelor prezente cu drept de vot pentru a fi prefect trebuie doar să fii în grațiile cuiva din partidul aflat la guvernare.