Foto/Primarul comunei Drăgoiești, Constantin Popescu instalat oficial în funcție. Senatorul PSD,Virginel Iordache a cerut să fie ținut un moment de reculegere pentru Regele Mihai

Primarul comunei Drăgoiești, social democratul Constantin Popescu a fost astăzi, instalat oficial în funcție. Momentul a avut loc în cadrul unei ședințe a Consiliului Local al comunei.Senatorul PSD, Virginel Iordache a cerut să fie ținut un moment de reculegere pentru Regele Mihai.  Au mai participat aleșii locali ai Partidului Social Democrat, ai Partidului Național Liberal,preoții din comună,primarii comunelor Stroiești și Ciprian Porumbescu, salariați ai Primăriei Drăgoiești și alți invitați.  Din partea Instituției Prefectului a fost prezent prefectul județului, Mirela Adomnicăi. Senatorul PSD, Virginel Iordache a cerut să fie ținut un moment de reculegere pentru Regele Mihai.

După ce a depus jurământul pentru investirea în funcție, primarul Constantin Popescu a ținut să mulțumească tuturor celor care l-au sprijinit în campania electorală dar și celor care i-au fost alături nu numai pe perioada acestei campanii . ,,Țin să mulțumesc familiei mele senatorului PSD, Virginel Iordache care a fost pe tot timpul campaniei electorale de la început până la sfârșit și am fost împreună pe toate ulițele comunei,echipei de tineret de la PSD și consilierilor care s-au implicat și să mulțumesc tuturor celor care m-au votat. Vreau să îi asigur și pe cei care nu m-au votat că în calitate de primar încerc să fiu în slujba tuturor.

Vreau să îi felicit pe contracandidați pentru rezultatele obținute și pentru modul în care s-a desfășurat această campanie.Este pentru prima dată cred,  când a fost o campanie corectă și civilizată la care am participat. Din păcate,mandatul pe care îl am în față este unul scurt, de doi ani și jumătate  dar sper să pot duce la bun sfârșit ceea ce s-a început și să pot demara măcar 2-3 proiecte noi importante pentru comunitate locală  dar pentru aceasta am nevoie de sprijinul tuturor,atât al senatorilor și deputaților cât și  al colegilor primari vecini pentru că am nevoie de experiența dumnealor și a salariaților Primăriei dar și al consilierilor locali.  Fără Consiliul Local nu pot face nimic.Sper ca acea colaborare bună pe care am avut-o în ultimul an și jumătate cu Consiliul Local să continue pentru că eu cred că avem un scop comun în ce privește dezvoltarea comunei.Sper cu ajutorul bunului Dumnezeu și al dvr.al tuturor  să putem duce comuna noastră înainte, a spus edilul comunei.

La rândul său, senatorul PSD, Virginel Iordache a ținut să-l felicite pe primar pentru că a reușit să învingă la scrutinul electoral din noiembrie și să câștige alegerile locale parțiale organizate în comună.

,, Vreau să mulțumesc consilierilor PSD și echipei pentru munca depusă în campania electorală și totodată, să felicit echipa PNL dar și celelalte echipe pentru modul în care s-au comportat în aceasta campanie electorală dominată de pasiune dar totul făcut în limita legii,a moralei și a bunului simț. Începând de astăzi, domnule primar, nu sunteți doar primarul PSD ci sunteți primarul oamenilor din comună, cu care am vorbit fiecare în parte și cărora le-am făcut niște promisiuni și care să le îndeplinim. Atunci spuneam că prezența mea în comună se va face periodic…Poate ar fi trebuit să începem ședința cu un moment de reculegere pentru decesul Majestății Sale, Regele Mihai ,haideți, vă  rog să o facem acum și să ne exprimăm părerea de rău și să ținem acest moment. Dumnezeu să-l ierte! 

Ca și persoană despre Regele Mihai am învățat la istorie iar în timpul în care am studiat eu istoria era scrisă altfel așa cum pentru mulți dintre dvr. a fost scrisă,încercăm să  aflăm cu toții și să ne informăm de ceea ce a însemnat monarhia pentru România. Domnule primar, felicitări încă odată! Să vă dea bunul Dumnezeu sănătate, liniște și să vă bucurați de sprijinul consilierilor locali. Vă îndemn pe toți la unitate.Concordia este întotdeauna generatoare de progres, polemica nu,, a amintit senatorul PSD

 

Cum a umbrit  instalarea în funcție a primarului și cum abuzează de funcție prefecta județului

Prefecta județului, Mirela Adomnicăi a uitat care îi sunt atribuțiile și le-a depășit în ședința la care a participat ca reprezentant al Guvernului în teritoriu.

,, Mesajul pe care vreau să îl transmit astăzi, și prin prezența mea aici este <Domnule primar în ciuda unei mici neînțelegeri pe care sunt convinsă că o vom clarifica după această ședință festivă, mesajul care vreau să îl transmit este că  aveți susținerea Instituției Prefectului pe lângă sprijinul pe care l-ați invocat.Sunt convinsă că veți avea sprijin și din partea primarilor care prin prezența lor și astăzi aici, garantează că vor împărtăși din experiența dumnealor și vă  vor susține printr-o asociere pe care v-o recomand în susținerea unor proiecte de infrastructură…,,.

Practic, prefecta județului o vrea la Instituția Prefectului pe secretara Primăriei comunei Drăgoiești, fapt ce dus la nemulțumirea edilului Constantin Popescu. Acesta a fost de fapt motivul pentru care Mirela Adomnicăi i-a spus în deliberativul local că ,,în ciuda unei mici neînțelegeri pe care sunt convinsă că o vom clarifica după această ședință festivă,,. 

Prefecta, Mirela Adomincăi  nu s-a oprit aici și deși, secretarul comunei este cel care asigură supravegherea legislației, în momentul în care se discuta despre validarea unui consilier local PSD  și nemulțumirile aleșilor locali  PNL,  i-a spus acestea ,,Haideți, treceți mai departe,,!