Protest mut în fața Guvernului, față de legile justiției

Protest spontan în Piaţa Victoriei, faţă de legile justiţiei şi amendamentele la Codurile penale, proiecte care vor fi dezbătute mâine, în Senat şi, respectiv, în comisia specială condusă de Florin Iordache. Un flashmob care are loc în Piaţa Victoriei, organizat pe reţelele de socializare, la care participă sute de oameni.

Este un protest tăcut, cu oameni care şi-au acoperit ochii cu benzi negre. Cu toții stau cu fața spre Guvern. Ei spun că vor rămâne așa, în tăcere, timp de 30 de minute.

„Fără să vedem, fără să putem spune ceva. Neputincioşi. Aşa cum va deveni Justiţia în România. Mesajul va fi paşnic, puternic şi clar: după adoptarea legilor justiţiei, magistraţii din România vor deveni neputincioşi în faţa furtului, abuzului şi violenţei grupurilor infracţionale din România. Şi la fel vom deveni noi toţi. Opriţi modificarea legilor justiţiei!”, au scris organizatorii flashmobului pe Facebook.

Pentru această seară, un nou protest a fost de asemenea anunțat în Piața Victoriei, începând cu ora 17.00.

„Ieşim duminică să tragem un semnal de alarmă faţă de asaltul împotriva justiţiei. Hai să fim cu toţii în stradă duminică pentru a da alarma! Tăcerea noastră e puterea lor, aşa că hai să facem gălăgie! Luptăm până la capăt”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, intitulat după discursul Regelui Mihai I din Parlament, din 2011: „Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul”.

Flashmob cu geamantane în fața sediului PSD Sibiu

Peste 500 de sibieni au continuat protestul din faţa sediului PSD. Este al șaptelea flashmob pe care îl organizează. Deşi vremea nu ţine cu ei, sunt decişi să-şi ducă misiunea la capăt. De această dată, au venit cu genţi de voiaj.

Oamenii vor să atragă atenţia că modificările din justiţie îi vor determina pe români să plece din ţară, aşa că manifestanţii au bagajele pregătite.

„Dorim să spunem tuturor, guvernaţilor în special, că nu ne dorim o ţară de hoţi, ne dorim o ţară plină de transparenţă, corectitudine, să fim toţi egali”, spune o participantă.

„Suntem indignaţi de toată povestea asta cu justiţia, care pentru noi e o încercare mârşavă de a-i scuti pe penalii lor de închisoare. Sunt îngrijorat. Nu vrem să fim alungaţi. E ţara noastră, nu e a lor. Nu vrem să ne-o confişte”, spune un bărbat care și-a adus și copiii la protest.

„Fratele meu este plecat de opt ani în Germania şi eu cu obstinaţie aleg să rămân. Vreau să fiu cel care stinge lumina, care pleacă ultimul din ţară”, spune decis un alt protestatar.

„Vrem să transmitem un mesaj despre destine. Pentru că în urma acestor legi care se schimbă acum în Parlament, multe destine se vor schimba şi sunt şase mari să plecăm, să facem un exod al tinerilor”, afirmă unul dintre organizatorii protestului.

Mişcarea „#vavedem” numără acum 10 centre de manifestații: Bucureşti, Sibiu, Braşov, Constanţa, Bârlad, Iaşi, Craiova, Galaţi, Cluj şi Timişoara.

sursa digi24.ro

 

Distribuire articol