Contrabanda de țigări prin fel de fel de metode.Țigări dosite în rezervor și roți de mașini

Contrabandiștii caută fel de fel de metode a introduce țigări în mod ilegal în țară. În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în P.T.F. Siret și la frontiera verde, peste 8.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 27 decembrie a.c., în jurul orei 05.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean Vasyl H., în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Polonia.

Acționând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în rezervorul și în două dintre roțile autoturismului, cantitatea de 950 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările, în valoare de peste 1.330 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Valea Vișeului – I.T.P.F. Sighetu Marmației, pe timpul desfășurării unei misiuni de supraveghere și control, au descoperit în apropierea frontierei de stat mai multe colete care conțineau țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.357 pachete cu țigări, marca “Marble”, în valoarea de peste 86.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Distribuire articol