Liderul SPR Diamantul Suceava, Bogdan Bănică către ministrul Carmen Dan: Nu putem fi fericiți văzând că promisiunile optimiste ale dvs. nu au fost decât praf în ochi aruncat polițiștilor

Președintele  SPR Diamantul Suceava, polițistul criminalist Bogdan Bănică  a reacționat dur  la ultimul mesaj dat de ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan  polițiștilor și pompierilor pe  care i-a vizitat în urmă cu două zile dar și  tuturor celor care fac parte din minister . Ministrul  a  transmis ,, tuturor celor pe care i-am vizitat astăzi(n.rep-Brigada Poliției Rutiere și și din cadrul Secției 7, precum și pe cei de la Detașamentul de Pompieri “Mihai Vodă” în data de 29 decembrie) cât și colegilor acestora, politisti, jandarmi, pompieri, mereu la datorie,   un an nou mai bun, cu misiuni mai ușoare și să le mulțumesc pentru profesionalismul și competența de care dau dovadă în fiecare zi,,.

Liderul sindical a  arătat că anul 2017 a fost un an însângerat pentru Poliția Română,un an în care au fost  polițiști care  au murit la datorie, un an în care  au fost polițiti care au fost răniți în timpul misiunilor și un an în care s-a lucrat în posturi insalubre.

,,Cât pe ce să scap o lacrimă de emoție când am citit mesajul încurajator al doamnei ministru Carmen Dan adresat polițiștilor români.Ne urați sănătate și fericire?… Nu, doamna Dan, nu putem fi fericiți în urma unui 2017 însângerat, în care colegii mei și-au pierdut viața în posturi insalubre de poliție sau pe peroanele gărilor, cu cuțite înfipte-n gât…Nu, doamna Dan, nu putem fi fericiți între două vizite la colegii ce au fost la un pas de moarte în timpul misiunilor și acum se luptă să trăiască pe paturi de spital… Nu, doamna Dan, nu putem fi fericiți văzând că promisiunile optimiste ale dvs. nu au fost decât praf în ochi aruncat polițiștilor români. Promisiuni demagogice făcute în momente tragice, ce au avut doar rolul de a ne stăpâni furia și de a calma spiritele plebei. Ne urați “misiuni mai ușoare”… Doamna Dan, cred că nu trăim în aceeași țară. Misiunile noastre sunt din ce în ce mai grele și cu grad din ce în ce mai ridicat de periculozitate, în urma “sprijinului MAI” de care beneficiem…legislativ și al dotărilor de care “ne bucurăm” zi de zi în stradă. Doamna Dan, domnilor parlamentari…vreți, nu vreți, ASTA e #imaginea#PolițieiRomâne a anului 2017 și v-aș sugera să vă înlocuiți pozele strălucitoare de profil cu ea… Vă mulțumesc pentru tot ce “ați făcut” pentru noi, polițiștii și vă urez să aveți un An Nou…fericit…,,  amintește președintele SPR Diamantul Suceava.