Betty Ice Suceava ar putea fi preluata de fondul de investiţii Abris Capital, singur în negocieri finale

Beyyy Ice ar putea fi preluata de  fondul de investitii Abris Capital care  a rămas la masa negocierilor în runda finală, potrivit surselor ZF. Betty Ice este al doilea jucător de pe piaţa de 200 mil. euro a îngheţatei, cu o cotă de piaţă de 14-15%, după multinaţionala Unilever.

,,Negocierile privind vânzarea Betty Ice au început încă de anul trecut, în vara lui 2017 Vasile Armenean, antre­pre­norul care deţine pro­ducătorul de îngheţată, afirmând că ia în calcul vânzarea unei părţi din compania pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de două decenii şi pe care a dus-o la afaceri de 30 milioane de euro. Ulterior el nu a mai discutat despre o eventuală vânzare, însă potrivit surselor din piaţă, negocierile au continuat, atât investitori strategici, cât şi financiari manifestându-şi interesul pentru compania suceveană.În runda finală a negocierilor a rămas însă fondul de investiţii Abris Capital, potrivit mai multor surse din piaţă. Vasile Armenean infirmă informaţiile, iar oficialii Abris Capital afirmă că „sunt speculaţii”,,arata jurnalistii de la Ziarul Financiar.La sfarsitul anului trecut,patronul firmei sucevene, Vasile Armenean ar fi anuntat  că ,,se concentrează mai departe pe dezvoltarea businessului. El reitera o idee anterioară, antreprenorul afirmând că a mai avut oferte de vânzare şi înainte de criză, însă a anticipat că poate să crească businessul fără a face schimbări în acţionariat,,.

„Tot timpul primim oferte, dar nu am făcut din vânzare sau din achiziţii un obiectiv, ci vrem să ne concentrăm mai departe pe dezvoltarea afacerii”, declara el în decembrie. Mai mult, anunţa că are în plan investiţii de 8 milioane de euro pentru anul acesta, sumă ce va fi direcţionată către extinderea fabricii şi dezvoltarea reţelei de distribuţie.

Betty Ice are o fabrică în judeţul Suceava, magazine proprii în Braşov, Oradea, Sibiu şi Cluj-Napoca, iar în timpul verii are deschise mai bine de 100 de chioşcuri cu îngheţată în toată ţara. Compania realizează aproximativ 7% din vânzările anuale la export, livrând îngheţata pe cinci pieţe. Pentru anul acesta, antreprenorul estima o cifră de afaceri de 31-32 mil. euro, în uşoară creştere faţă de anul acesta, când businessul a ajuns la 30 mil. euro,arata ziarul financiar.ro

În ultimii zece ani businessul Betty Ice s-a majorat de mai mult de două ori. În plus, compania este cea mai profitabilă afacere în rândul businessurilor din industria de profil, având o marjă de 15% în 2016, potrivit cal­cu­lelor ZF. Conform datelor de la Minis­terul de Finanţe, profitul net al Betty Ice s-a situat la 22,6 mil. lei (5 mil. euro). Principalii concurenţi ai Betty Ice pe piaţa îngheţatei sunt Unilever (Algida, Napoca), Nestlé (Nirvana, JOE), Top Gel şi Alpin 57 Lux.

Betty Ice este cel mai mare producător român de îngheţată pe o piaţă de peste 200 mil. euro, piaţă care a mai trecut printr-o tranzacţie şi care se mai pregăteşte pentru o alta.

 

sursa Ziarul Financiar