Falticenean arestat pentru parasirea locului accidentului si accidentarea unei persoane.Sotia acestuia a vrut sa-l acopere

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au formulat contestaţie împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi prin care a fost respinsă propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Guşă Mihai, contestaţie ce a fost admisă, dispunându-se arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 zile începând de astazi, pentru săvârşirea infracţiunii de „părăsirea locului accidentului”.

La data de 08.01.2018, în jurul orei 19.20, pe timp de noapte şi în condiţii de ploaie, deşi exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, inculpatul a condus autoturismul marca Rover 75 cu nr. de înmatriculare IF-01-NIS pe drumul judeţean D.J. 209A, pe raza localităţii de domiciliu, respectiv satul Pâraie din com. Mălini, jud. Suceava, împrejurări în care, în timp ce se deplasa cu viteză, a surprins şi accidentat o persoană de sex masculin care se afla pe partea carosabilă, victima suferind leziuni traumatice ce au impus de urgenţă transportarea şi internarea sa la Spitalul Judeţean Suceava

După producerea accidentului, inculpatul Guşă Mihai a abandonat victima şi a părăsit locul comiterii  faptei, după care a determinat-o pe soţia sa să se prezinte în faţa organelor de cercetare penală şi să dea o declaraţie mincinoasă  în calitate de martor în dosarul de urmărire penală, aceasta fiind de acord şi susţinând, contrar adevărului, că ea a condus autoturismul implicat în accidentul rutier.

,,Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie,,arata procurorii.