Trei subofiţeri ai Şcolilor de Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni, încadraţi la Gruparea de Jandarmi Mobilă TOMIS Constanţa

Trei subofiţeri din promoţia 2018 ai Şcolilor de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi Fălticeni, au fost încadraţi la Gruparea de Jandarmi Mobilă ‘TOMIS’ Constanţa.Trebuie amintit ca in perioada 08.01 – 08.05.2018, şase elevi ai Şcolilor Militare de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni şi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani vor desfăşura un stagiu de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa.Ei studiază teoretic, dar mai ales practic ce trebuie să facă un jandarm atunci când se întâlneşte cu situaţii limită. Mai mult, vor fi luaţi la misiuni de ordine publică, alături de colegi cu experienţă.

Ceremonia de numire în funcţie a celor trei jandarmi din promoţia 2018 a avut loc la sediul Grupării de Jandarmi Mobilă ‘TOMIS’ Constanţa.

Subofiţerii au fost prezentaţi personalului unităţii, iar ulterior au fost incluşi într-un program de aprofundare a cunoştinţelor teoretice şi de perfecţionare a deprinderilor practice referitoare la misiunile de asigurare şi de menţinere a ordinii publice în municipiul Constanţa, dar şi la modul de comunicare în relaţia cu cetăţenii, pe timpul misiunilor.

 

După această scurtă perioadă de acomodare, aceştia vor fi repartizaţi la subunităţile operative din care vor face parte, pentru a executa misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii publice în municipiul Constanţa.

Comandantul unităţii, lt.col. Daniel Ferencz, i-a asigurat pe noii subofiţeri de sprijinul său, i-a felicitat şi le-a dorit succes în activitatea pe care o vor desfăşura în cadrul unităţii.

Cei trei sunt:
Serg.maj Liţă Robert Ştefan
Serg.maj Bălănţoiu George Cosmin
Serg.maj Pruteanu Eduard.