PSD Suceava: Cu 22 de voturi pentru și 12 împotrivă, Valentin Popa aviz favorabil pentru funcția de ministru

Comisiile pentru învațământ ale  Camerei Deputaților  și  Senatului  au avizat  astăzi, favorabil (cu 22 de voturi pentru și 12 împotrivă)  candidatura d-lui prof. univ. dr. Valentin Popa pentru funcția de ministru al educatiei naționale. Astfel s-a concretizat  propunerea organizației județene PSD ca un sucevean să preia această funcție extrem de importantă.

Candidatul desemnat a expus obiectivele referitoare la învățămăntul preuniversitar și universitar cuprinse în programul de guvernare al PSD  precum și obiective stabilite de dumnealui. Maniera în care dl. Valentin Popa a răspuns la intrebările formulate de parlamentarii ce fac parte din aceste comisii ( printre care se numără și deputatul Alexandru Rădulescu) a evidențiat premisele favorabile creșterii calității educației românești sub conducerea unui sucevean. Candidatura d-lui Valentin Popa va fi supusă votului plenului Parlamanetului Romaniei în această după- amiază.

De asemenea, referitor la domeniul educației, dorim să-i informăm pe suceveni că deși în județul Suceava sunt menționate că există 219 unități școlare cu toaletă în curte,  situația este deja remediată prin implicarea guvernului social democrat.  Astfel, numai în acest an, prin PNDL 2, 79 de școli și 44 de grădinițe vor fi renovate urmând ca până la anul 2020 să nu mai existe nicio școală care să nu îndeplinească standardele de calitate specifice mileniului 3.

Sunt elemente concrete pe care Guvernul social democrat și parlamentarii sociali-democrați suceveni le prezintă locuitorilor județului Suceava, spre deosebire de permanenta văicăreală a liberalilor suceveni menită să dezinformeze.

 

Departamentul de comunicare PSD

29.01.2018

 

Distribuire articol