ACTUALITATE

Consilierii județeni PSD nu au votat prelungirea dării în folosință gratuită Consiliului  Local al municipiului Suceava pe o perioadă de 15 ani a unui părți din imobil

Consilierii județeni PSD nu au fost de acord astăzi, în plen cu prelungirea dării în folosință gratuită Consiliului  Local al municipiului Suceava pe o perioadă de 15 ani a unui părți din imobil, aflat în proprietatea CJ. Este vorba de etajele 3,4,5 și scara de acces din clădirea C1 și a dreptului de folosință asupra cotei de 13/25 din suprafața de teren,situat în Suceava.

Edilul Sucevei,Ion Lungu a solicitat Consiliului Județean solicitarea transmiterii în folosință gratuită a municipiului Suceava pe o perioadă de 15 ani, a etajelor 3,4 și 5 și a scării de acces din clădirea C1 precum și a terenului aferent,proprietate publică a județului.,, Vă rugăm ca în prima ședință a Consiliului Județean,să supuneți aprobării solicitarea noastră,motivat de faptul că în data de 7 februarie 2018 expiră perioada pentru care au fost atribuite în folosință gratuită bunurile menționate,, arată Lungu în solicitare.

Flutur a amintit  că este în pericol un proiect cu finanţare europeană din cauza nereglementării chestiunii patrimoniale. La finalul şedinţei, liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Mihai Grozavu, probabil realizând că lucrurile tind să se complice, a nuanţat poziţia PSD anunţând că, „dacă se va ţine cont de doleanţele PSD”, lucrurile se vor corecta într-o şedinţă extraordinară şi a subliniat că PSD nu vrea să pună în dificultate niciun proiet cu finanţare europeană. „O corectăm fără discuţie, fără a afecta proiectul de la Piatra Neamţ (ADRNE – n.red.)”, a spus Mihai Grozavu.

Acesta a  precizat că proiectul privind prelungirea fo­lo­sinţei gratuite va fi repus în dis­cuţie la proxima şedinţă a CJ, când se va supune aprobării şi un proiect de hotărâre referitor la buget.

„A fost o strategie greşită a PSD. Au crezut că mă vor scoate din Primărie în februarie. Eu am biroul la etajul doi, care e al Primăriei. Au greşit calculele”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că a discutat cu preşedintele or­ganizaţiei judeţene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, care i-a dat asigurări că situaţia se va reglementa.

Lungu a spus că reglementările patrimoniale ce vor fi făcute vor avea în vedere, cel puţin într-o primă fază, cedarea folosinţei gratuite către Consiliul Judeţean pentru alte imobile care sunt în proprietatea Primăriei. Abia într-o etapă ulterioară ar putea să ai­bă loc şi o reglare patrimonială prin transferul de proprietate, nu doar de folosinţă gratuită.