EVENIMENT

Doi polițişti de frontieră au fost loviţi şi ameninţaţi cu un topor de către două persoane pe care încercau să le legitimeze

Doi polițişti de frontieră  au fost loviţi şi ameninţaţi cu un topor de către două persoane pe care încercau să le legitimeze. Potrivit Poliţiei de Frontieră, o patrulă mobilă din cadrul Sectorului P.F. Poienile de Sub Munte a observat, în noaptea de marţi spre miercuri, un autoturism de teren care a evitat echipajul polițiștilor de frontieră, şoferul întorcând brusc şi deplasându-se în mare viteză spre localitatea Repedea, judeţul Maramureș.

Maşina a fost blocată de autospeciala Poliţiei de Frontieră, moment în care un polițist de frontieră a mers spre autoturism pentru a legitima ocupanţii. Ajuns lângă mașină, poliţistul de frontieră a fost lovit de şofer şi a căzut, timp în care celelalte persoane aflate în autoturism au coborât şi i-au aplicat mai multe lovituri. Deşi colegul de echipaj a intervenit imediat, şi acesta a fost lovit de celelalte persoane.

Unul dintre agresori a aruncat pe polițistul de frontieră și pe autospecială un lichid cu miros de benzină, amenințând că îi va incendia. Șoferul autoturismului suspect l-a amenințat pe poliţistul căzut cu un topor.

Poliţiştii au cerut sprijinul unei echipe de intervenție, iar cei doi polițiști agresaţi au mers la Unitatea de Primiri Urgențe din localitatea maramureşeană Poienile de Sub Munte.

În urma investigațiilor medicale, unul dintre polițiști a fost transportat la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus pentru îngrijiri de specialitate. Aici s-a constatat că acesta prezintă un traumatism cranio-cerebral, contuzii la nivelul feței, traumatisme ale umărului stâng și ale mâinii drepte, precum și o arsură chimică facială și intoxicație cu vapori de benzină.

Echipa operativă din cadrul Sectorului Politiei de Frontieră împreună cu un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina au ajuns la fața locului, moment în care în zonă s-au adunat aproximativ 30 de persoane, majoritatea cunoscute cu preocupări în sfera criminalității transfrontaliere, care au devenit recalcitrante, iar una dintre ele a spart oglinda autospecialei Poliției de Frontieră folosind un obiect contondent.

Cu această ocazie, polițiștii de frontieră au reținut doi bărbați care au participat la agresarea colegilor noştri, celelalte persoane continuând să fie agresive şi încercând să faciliteze fuga celor doi.

Deoarece bărbații au ignorat somațiile prin voce ale polițiștilor de frontieră, aceştia au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, iar conflictul s-a aplanat.

Cei doi agresori au fost reţinuți şi urmează a fi prezentate procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus