Guvernul Dăncilă numește un nou șef la ANAF. Anunțul făcut de ministrul de Finanțe

Sorin Giuvelea ar putea fi numit la conducerea ANAF. Sorin Giuvelea a mai condus instituția pentru o perioadă scurtă, în perioada în care guvernul era condus de Sorin Grindeanu.

O decizie referitoare la numirea noului şef al Agenţiei Naţionale pentru Administrare Fiscală (ANAF) se va lua în următoarele zile, iar acesta trebuie să îndeplinească o serie de criterii de performanţă, a declarat, joi seară, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

“Este o discuţie privind schimbarea şefului ANAF. Sunt încă discuţiile în derulare. Până când nu va apărea în Monitorul Oficial decizia de numire din partea primului ministru a persoanei care va ocupa funcţia de şef de la Fisc, nu are rost să facem speculaţii. Indiferent cine vine în această poziţie, va trebui să aibă un contract clar de perfomanţă, va avea nişte indicatori clari de performanţă şi, dacă nu răspunde, dacă nu îndeplineşte aceşti indicatori… acea persoană… În următoarele zile se va lua o decizie (cu privire la noul şef al ANAF – n. r.)”, a spus Teodorovici într-o emisiune TV.

Sorin Cristian Giuvelea ar putea prelua șefia ANAF-ului de la Mirela Călugăreanu, prima persoană de sex feminin aflată la conducere în toată istoria de 28 de ani a instituţie.

Mirela Călugăreanu este în funcţie de la data de 22 iulie 2017, după ce fostul premier Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan.

Sorin Giuvelea a ocupat pentru o perioadă de trei luni de zile funcția de vicepreședinte al instituției, în urma numirii de către fostul premier, Sorin Grindeanu. În pezent, Sorin Giuveleaeste angajat la Ministerul Mediului de Afaceri.

Contactat de DC News, care a prezentat inițial informația, Sorin Giuvelea a declarat că “nu poate confirma absolut nimic despre această informație”

De-a lungul carierei profesionale, Sorin Giuvelea a mai avut atribuţii de coordonare a activităţilor de metodologie şi administrare a veniturilor statului, în funcţia de Director general în cadrul Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (ianuarie – aprilie 2017), precum si la Direcţia generală a finanţelor publice Bucureşti (iunie 2016 – ianuarie 2017).

În perioada octombrie 2011 – iunie 2016, a ocupat funcţia de Şef administraţie la DGRFP Bucureşti – Administraţia finanţelor publice sector 5, iar la începutul carierei a deţinut funcţia de inspector la Direcţia Generală de Îndrumare şi Control Fiscal, din cadrul Ministerului Economiei şi Finanţelor.

Sorin Giuvelea este licenţiat în ştiinţe economice, specializarea Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice – Bucureşti. De asemenea, deţine un Master în Spatiul public european, urmat la SNSPA, un Master în Managementul Informaţiilor de Securitate Naţională, urmat la Academia Naţională de Informaţii şi un Master în Probleme actuale ale Securităţii Naţionale, urmat la Colegiul Naţional de Apărare.

sursa digi24.ro