Profesor trimis în judecată pentru luare de mită în legătură cu promovarea la o materie școlară

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.)  au finalizat cercetările, iar procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.V., profesor la un liceu din Luduș, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale).

În fapt, în luna aprilie 2017, o persoană a formulat denunț la sediul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Mureș,  prin care sesiza faptul că profesorul, printr-o practică frecventă de notare sub apreciată, obișnuiește să solicite diverse sume de bani elevilor pentru promovarea la materia pe care o preda.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că în perioada 2016-2017 inculpatul, profesor de fizică, a pretins și primit de la mai mulți elevi sume de bani, în special de la cei aflați în anul terminal, în scopul promovării la materia acestuia.

Ofițerii D.G.A. – S.J.A. Mureș au desfășurat acte de urmărire penală, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz.

Dosarul a fost înaintat spre judecare către Tribunalul Mureș.