Vicepreședintele executiv ASFOR Suceava, Ciprian Muscă numit consilier la Ministrul Pădurilor

Vicepreședintele executiv al Asociației Forestierilor din România- Suceava , Ciprian Muscă care este și președintele Asociaţiei Forestiere Bucovin, a fost numit consilier la Ministrul Pădurilor.

Nu trebuie omis faptul că Sucursala Suceava din cadrul Asociaţiei Forestierilor din România – ASFOR, a devenit cea mai mare din ţară, fiind, în acelaşi timp, cea mai activă, protestele din Bucureşti, din 2016, cu peste 7.000 de participanţi, pentru deblocarea crizei masei lemnoase, datorându-li-se, în mare parte, la fel ca şi rezultatele acestora.

ASFOR Suceava a devenit cea mai puternică sucursală din ţară şi pentru că judeţul Suceava ocupă primul loc în România în ceea ce priveşte numărul de firme ce deţin un atestat de exploatare – 513, în condiţiile în care în judeţul alăturat, Botoşani, numărul acestora este de numai 22. De altfel, concurenţa extrem de mare care există în judeţ a influenţat foarte mult şi preţurile de adjudecare a masei lemnoase la licitaţiile organizate de Direcţia Silvică Suceava, principalul furnizor de materie primă pentru procesator .În aceeași ordine de idei, Asociația Forestierilor Bucovina îşi desfăşoară activitatea pe raza a două judeţe, Suceava şi Botoşani, acţionând în special pe linia acordării de sprijin şi asistenţă tehnică membrilor în special pentru activitatea de exploatare şi prelucrare primară a lemnului. Concret, conducerea sucursalei i-a sprijinit şi consiliat pe toţi cei care au solicitat informaţii şi relaţii cu privire la activitatea forestieră, cu privire la anumite litigii sau interpretări ale legislaţiei.