PSD critica faptul ca un parlamentar liberal sucevean se supune obligației de partid de a se manifesta mediatic chiar dacă nu are nimic nou de spus

PSD Suceava critica dur faptul ca  un parlamentar sucevean apare in mas media cu declaratii prin care critica actualul Guvern.

Potrivit unui comuncat de presa, Organziatia Judeteana a Partidului Social Democrat se arata contrariata ca pe de o parte parlamentarul  Partidului National Liberal recunoaste ca a fost inregistrata o crestere economica in 2017 iar pe de alta parte critica faptul ca Romania s-a imprumtat cu aproape 5 miliarde de euro.  ,,Constatam, fapt anticipat deja, că și ultimul (în sens cronologic) parlamentar liberal sucevean se supune obligației de partid de a se manifesta mediatic chiar dacă nu are nimic nou de spus. Înțelegem într-o anumită măsura aceptarea disciplinii de partid dar ne miră totuși rapiditatea cu care, după un an de inregimentare politică, a schimbat obiectivitatea și echidistanța celui ce, din spatele micului ecran, informa și educa cetațeanul cu demagogia și amnezia voită a parlamentarilor liberali. Ne bucură faptul că dumnealui recunoște fară echivoc extraordinara creștere economică, de 7 %, pe care a avut-o România în 2017 ca urmare a bunei guvernări social-democrate.Dar la indignarea ( ușor bătrânească ) față de faptul că România s-a împrumutat cu aproape  5 miliarde de euro, îi răspundem că acest lucru este  o practică obișnuită pentru toate statele, important fiind ca acești bani să se regăsească în proiecte concrete care să determine dezvoltare. Și îi reamintim că în 2010 – 2011 guvernul format de partidul din care face și dumnealui parte ( PDL – PNL ) a îndatorat România cu 20 de miliarde de euro care nu s-au mai regăsit în nimic,, arata social democratii suceveni.

PSD Suceava doreste ,,  să-i liniștim și o altă temere – cea legată de spitalele regionale prevăzute în Programul de guvernare al PSD,,.

Social democratii sustin ca daca ar fi facut un minim efrort de informare, acel parlamentar liberal care ar fi avut  calitatea de jurnalist  ar fi aflat ca proiectul de construire a 3 spitale este la Ministerul Sanatatii iar acesta este finantat de BEI.

,,Cu un minim efort de informare ( care nu ar fi trebuit să-i fie străin in calitatea de jurnalist pe care a avut-o) ar fi aflat că Autoritatea de management pentru proiectul de construire a celor 3 spitale se află la Ministerul Sănătății; că proiectul este finanțat de Banca Europeană de Investiții și că trebuie depus până la sfârșitul acestui an. În prezent se fac demersurile pentru clarificările juridice asupra terenurilor de construcție ce vor fi apoi transferate Ministerului Sănătații.Dacă în cazul terenurilor de la Iași și Craiova situația este rezolvată, la Cluj sunt întârzieri generate ( voit sau din neputință ) de ineficiența primăriei conduse de primarul PNL, colegul dumnealui de partid,, arata in comunicatul de presa PSD Suceava.

În altă ordine de idei,  Organizatia Judeteana PSD Suceava  mai arata ca profită   de ocazie si ii răspunde ,,unei altei temeri (ce vedem ca  devine bolnăvicioasă  la parlamentarii liberali suceveni),,.

,,Domnul deputat acuza faptul că bugetul actual blochează primăriile.Dacă ar fi mers pe la primăriile pe care a încercat  ( fără cea mai mică șansă ) să le păcălească în campania sa electorală ar fi aflat că sumele primite de acestea,  prin ANAF, în 2018, sunt mai mari decât în anii precedenți ( chiar și de 3 ori în unele situații). Și dorim să-i oferim domnului deputat, nu întâmplător, exemplul comunei Vadu Moldovei care a primit în 2017 suma de 1,294 milioane lei iar în 2018 , 2,588 milioane lei. La această sumă se adaugă cei 11,255 milioane lei oferiți de guvern pentru finanțarea a două proiecte prin PNDL: dispensar și rețea de apa  Cu toată colegialitatea am dori să-i explicăm domnului deputat că joi, 8 februarie, Parlamentul European a adoptat doar o simplă rezoluție prin care cere Consiliului Europei să evalueze directiva referitoare la ora de vară.Îi dorim sincer ca schimbarea periodică a orei practicată în România intre 1932 și 1949 și apoi permanent din 1979 ( când dumnealui avea  vreo 4 ani )să nu-i afecteze mult stilul riguros de viață,, se mai arata in acelasi document.