Violatorul Oprişan a fost arestat preventiv după ce s-a îmbătat şi a furat o maşină

Vasile Ionuţ Oprişan a fost arestat preventiv pentru furt calificat, conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.  Acesta a ajuns în arest după ce i-a furat maşina unui humorean.  Oprişan a fost condamnat în 2013 la şase ani de închisoare pentru viol după ce a abuzat sexual o tânără de 20 de ani, din Stroieşti. In timp ce era încarcerat în Penitenciarul Botoşani, individul a fost violat la rândul lui de trei puşcăriaşi.

La data de 26 februarie 2018, în urma cercetărilor făcute cu privire la Vasile Ionuţ Oprişan, de 26 de ani, din comuna Stroieşti, s-a stabilit că acesta este autorul in­fracţiunii de furt calificat comisă în dauna lui Ionel C.. Poliţiştii au stabilit că în noaptea de 22 spre 23 februarie a.c., Oprişan i-a furat acestuia autoturismul Nissan Micra, care era parcat în spatele unui bloc din oraşul Gura Humorului, pe care, ulterior, l-a avariat şi abandonat pe câmp, în apropierea SC Tofan Grup SRL din localitate.

Cum din cercetări a mai reieşit că Vasile Ionuţ Oprişan nu are permis de conducere şi a condus maşina furată fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (peste 0,80 g/l alcool pur în sânge), în sarcina sa au fost reţinute şi infracţiunile de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Vasile Ionuţ Oprişan a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Botoşani în va­ra anului trecut, unde a ispăşit o pe­deapsă de şase ani de închisoare pentru viol. De atunci, el a lucrat ca gunoier la firmă de colectare a deşeurilor.

Individul din Stroieşti a fost condamnat definitiv de către judecătorii suce­veni, în luna martie 2013, la şase ani de în­chisoare cu executare pe pentru săvâr­şirea infracţiunii de „viol”. La data de 3 noiembrie 2012, la ora 22.10, agenţii Secţiei nr. 9 de Poliţie Rurală Moara au fost anunţaţi de către Florentina S., de 20 ani, din comuna Stroieşti, cum că, în jurul orei 22.00, a fost victima unei infracţiuni de viol comisă de Vasile Ionuţ Oprişan din aceeaşi localitate. In urma cercetărilor fă­cute de poliţişti a reieşit că în seara de 3 noiembrie 2012, în jurul orelor 21.45 – 22.00, victima se întorcea de la Hypermarketul Real, din municipiul Suceava şi se deplasa spre locuinţa părinţilor săi, pe strada Morii, din comuna Stroieşti. Când a ajuns în zona stadionului de fotbal, tânăra a fost ajunsă din urmă de un individ care i-a pus mâna la gură şi sub ame­ninţarea unui cuţit, a dus-o cu forţa pe terenul de fotbal, unde prin violenţă a întreţinut raporturi sexuale normale şi anale cu aceasta. Victima a spus că l-a recunoscut pe autor ca fiind Vasile Ionuţ Oprişan, pe care îl ştia de mai mult timp. După aproape două ore poliţiştii au reuşit să-l reţină pe Oprişan, care în urma audierilor a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu victima, însă a spus că actul a avut loc cu consimţământul tinerei. In urma examinării medico-legale a victimei s-a stabilit că aceasta prezintă leziuni spe­cifice unei agresiuni sexuale, având ne­voie pentru vindecare de 6 – 7 zile de îngrijiri medicale.

Vasile Ionuţ Oprişan este cunoscut ca o persoană cu antecedente penale, în trecut mai având câteva tentative de viol.

Chiar în luna iulie a anului 2012, Oprişan a mai violat o femeie din comuna Stroieşti. Si atunci a avut aceeaşi modalitate de a acţiona. Nefericitul eveniment a avut loc la data de 23 iulie 2012. Atunci, Ileana T., de 32 de ani, se întorcea de la serviciu, din municipiul Suceava şi se îndrepta spre casa părinţilor din Stroieşti. In apropiere de locuinţă a fost ajunsă din urmă de Vasile Ionuţ Oprişan, care i-a pus mâna la gură şi a ameninţat-o cu moartea în cazul în care nu merge cu el spre trecerea de nivel cu calea ferată. Femeia s-a speriat şi de teamă a mers cu acesta, unde după aproape 50 de metri, individul a dus-o în curtea unei mori. Acolo a forţat-o să se dezbrace, după care a abuzat ­se­xual de ea. Ca şi în ultimul caz, Oprişan şi-a recunoscut şi atunci fapta, însă a scăpat de închisoare pentru că s-a împăcat cu victima, care şi-a retras plângerea în schimbul sumei de 2.000 de lei.

 Oprişan a fost violat în Penitenciarul Botoşani de trei puşcăriaşi

Trei deţinuţi din Penitenciarul Boto­şani care l-au abuzat sexual pe sucevea­nul condamnat pentru viol şi-au aflat pedepsele în vara anului 2016. Astfel, Constantin Aursulesei a fost condamnat la şapte ani de închisoare, în timp ce Albert Nicolae Porumbic şi Marin Florin Vieriu s-au ales cu câte şase ani de deten­ţie pentru comiterea infracţiunii de viol.

Amintim că în vara anului 2014, un sucevean de 23 de ani, din comuna Stro­ieşti, condamnat la şase ani de închisoare pentru viol şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani a fost abuzat sexual de alţi puşcăriaşi. Victima, pe numele său Vasile Ionuţ Oprişan, a trecut printr-un adevărat chin de când a ajuns după gratii. Trei colegi de celulă au aflat fapta comisă de el şi au început să îl lovească cu un băţ, pe care l-au rupt după ce s-au întins de la fereastra încăperii. După aceasta i-au spus să facă un duş, iar pentru că au fost refuzaţi, l-au dezbrăcat cu forţa şi l-au băgat în baie. Acolo, doi dintre puşcăriaşi l-au ţinut, iar un al treilea a întreţinut un raport sexual cu el. Oprişan a făcut plângere, iar conducerea Penitenciarului Bo­to­şani a anunţat procurorii. Pe parcursul anchetei, suceveanul şi-a retras acu­zaţiile motivând că s-a împăcat cu agre­sorii, însă anchetatorii au bănuiala că acest lucru a avut loc ca urmare a presiunilor făcute de cei trei violatori.

In urma anchetei, cei trei – respectiv Constantin Aursulesei, Albert Nicolae Porumbic, condamnaţi pentru furt, şi Marin Florin Vieriu, aflat după gratii pentru că a comis o tâlhărie – au fost trimişi în judecată pentru viol. In ­rechi­zitoriul Parchetului de pe lângă Jude­că­to­ria Botoşani se arată că „din întreg pro­­batoriul administrat reiese fără echi­voc violul comis asupra părţii vătămate. Este evident faptul că cei trei au dorit de la bun început să-i facă «primirea» în penitenciar după cum se obişnuieşte în astfel de locuri şi să îi aplice o «corecţie», după ce partea vătămată fusese trimisă în judecată pentru viol”

sursa obiectivdesuceava.ro

Distribuire articol