ACTUALITATESOCIAL

Violatorul Oprișan urmărit penal.A fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul OPRIŞAN VASILE-IONUŢ, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în com. Stroieşti, pentru săvârşirea infracțiunilor de:

furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b cu aplicarea art. 230 alin. 1 Cod Penal, constând în aceea că în noaptea de 22/23.02.2018, în jurul orei 02:54, a sustras autoturismul marca Nissan Micra, , aparţinând persoanei vătămate C.A.I., care era parcat în parcarea din spatele blocului nr. 39, B-dul. Bucovina din oraşul Gura Humorului şi ulterior l-a condus pe drumurile publice,

conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art. 335, alin. 1 Cod Penal şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 Cod Penal,  constând în aceea că în noaptea de 22/23.02.2018, în intervalul orar 02.54-03.14 a condus autoturismul marca Nissan Micra  sustras anterior,  fără a poseda permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge,  pe străzile din oraşul Gura Humorului şi apoi pe D.N. 17, în direcţia mun. Suceava până la sensul giratoriu de pe raza comunei Păltinoasa şi apoi înapoi spre or. Gura Humorului până la km 222 + 800 m, unde, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a provocat un accident rutier prin pătrunderea pe contrasens şi ieşirea de pe partea carosabilă, avariind şi abandonând ulterior autoturismul.

Față de inculpatul  OPRIŞAN VASILE-IONUŢ  la data de 26.02.2018, ora 14.00, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 ore, acesta fiind prezentat la data de 27.02.2018 instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.   La baza propunerii de arestare preventivă a stat starea de pericol deosebită creată pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice prin săvârşirea infracţiunilor la regimul rutier, materializată în producerea  unui accident rutier prin pătrunderea pe contrasens şi ieşirea de pe partea carosabilă în condiţiile în care şoseaua era în linie dreapta, doar şansa făcând ca urmările faptelor inculpatului să nu fie mult mai grave şi faptul că inculpatul este recidivist, suferind o condamnare de 6 ani închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni de viol, fiind liberat condiţionat la data de 21.09.2017 cu un rest de pedeapsă de 392 zile. Magistraţii Judecătoriei Gura Humorului au admis cererea procurorului de caz şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.