La ședința de alegeri, Tomac a prins microfonul și nu l-a lăsat pe Jucan să își spuna opiniile. Alegerile vor fi contestate în instanță

La ședința de alegeri de sâmbătă de la Restaurantul Zamca din Suceava, președintele executiv al PMP Eugen Tomac a prins microfonul în mână și nu l-a lăsat atâta timp cât în față  sa a apărut George Jucan, liderul PMP Cajvana .Acesta din urmă a mers în fața delegaților și a lui Tomac cu  intenția de a anunța că renunța la a mai candida la  funcția de președinte al organizației județene. Alegerile au fost ca și la PSD, aranjate dinainte așa că oamenii aduși din teritoriu în Suceava dar și de alți invitați au fost doar un paravan ca Marian Andronache, viceprimarul Sucevei,cel care a vrut să pună mâna pe organizația județeană să fie chipurile ales oficial. Atâta timp însă cât îți înlături un contracandidat printr-un joc murdar pe facebook arată de fapt fața celor care s-au instalat la conducerea organizației județene.Mai mult pe funcții de conducere e o încrengătură de rudenie, frate și sora sau tată și fiica.

Ce nu a putut să spună în fața celor 400 de persoane care au participat la ședința de alegeri a organizației județene George Jucan?

Iată declarația sa

,,La îndemnul mai multor organizații locale ale PMP am luat hotărârea de a ma înscrie în competiția președinției Organizației Județene a PMP. Acest lucru nu a fost deloc pe placul contracandidatului meu și a  celor câțiva colegi din jurul acestuia mânat de unele interese personale, fapt ce a dus la o încălcare gravă a statutului și regulamentului PMP privind organizarea acestor alegeri.

Inițial,domnul Marian Andronache mi-a propus funcția de prim-vicepreședinte al Organizației Județene Suceava cu condiția să nu-l contra candidez. Bineînțeles acest lucru a fost refuzat de mine și de echipa care se formase în jurul meu.După acest refuz,deciziile luate în interiorul PMP privind organizarea alegerilor au fost luate cu încălcări foarte grave ale statutului în secret,adică neaduse la cunoștința organizației.Cu toate că am avut discuții telefonice cu domnul președinte Traian Băsescu care mi-a promis că modul de organizare al acestor alegeri va fi unul transparent și statutar,însă  constat împreună cu colegii mei că acest lucru nu s-a întâmplat.În acest sens că arăt următoarele;

Conferința Județeană de Alegeri nu este statutar convocată,acest lucru fiind prevăzut în statutul PMP prin faptul că Colegiul Județean este cel care convoacă și stabilește regulile statutului de alegeri,la propunerea Consiliului Executiv Județean.Consiliul Județean al PMP din care fac parte toți cei 84 de președinți ai organizațiilor teritoriale si membrii  CEJ nu a fost convocat intenționat,prin urmare conferința de alegeri nu e statutară.

Consiliul Executiv Județean nou format și anunțat de Marian Andronache este nestatutar, deoarece nu are în spate o hotărâre a Consiliului Național PMP cum avea vechiul CEJ. Acest lucru a fost făcut doar din dorința de  a dirija rezultatul alegerilor spre anumite persoane agreate de   omnul Marian Andronache și anturajul său.

CODA nu a fost aleasă statutar,din care să facă parte persoane vechi din partid,care să convoace organizațiile și membrii acestora,ci mai degrabă s-a urmărit numirea unor persoane controlabile.

Această comisie a suferit modificări pe parcursul activității sale,astfel Anca Sidor Gâtlan,care a făcut parte inițial din CODA a fost înlocuită cu Mihai Gîtlan care nici nu este membru PMP, iar doamna Gâtlan a devenit candidat pentru o funcție de secretar general.

Comisia de Integritate a PMP Suceava aleasă prin alegeri ân 2014 a fost dizolvată și numită o altă comisie a cărei componență nu se cunoaște,iar președintele acesteia, un tânăr recent venit în partid adică în ultimele săptămâni.Mai mult, acesta -Corduneanu Gabriel Cosmin este și candidat înscris la aceste alegeri,contrar statutului PMP.

Cu toate că în trimestrul al III lea al anului trecut s-au făcut Adunări Generale de Alegeri în aproape 40 de organizații ale PMP din județ ,,,noul CEJ,, nu a ținut cont de aceste alegeri și a validat doar acele organizații care s-au arătat de partea domnului Andronache, restul fiind trase pe dreapta.

În schimb, au apărut organizații noi în localități care nu au avut nici candidați pentru alegerile locale din 2016. Enumar aici Cârlibaba, Cosna,Crucea, Dolhești, Gălănești, Horodnicu de Sus, Panaci, Poiana Stampei, Straja,Vatra Moldoviței. Aceste localități au convocat un număr de 40 de delegați la conferința de alegeri după convocatorul CODA.

Statutul PMP prevede în mod expres ca în cadrul Adunării generale de Alegeri se întocmește proces-verbal de ședință,se aleg prin vot secret delegații pentru conferința, iar la ședința participă un membru al CEJ, lucru care nu s-a întâmplat în localitățile de mai sus.

Arăt că în calitatea de vicepreședinte al PMP Suceava am fost prezent la ședința de birou în care domnul Cristian Sidor, fratele doamnei Anca Gâtlan Sidor, fost președinte al OM-Câmpulung Moldovenesc a refuzat să mai activeze spunând că se retrage din PMP. Acest  aspect a fost amintit și în alte ședințe de sora sa, Anca Sidor Gâtlan. Constat că acum la alegeri Organizația Câmpulung Moldovenesc a avut 11 delegați la Adunarea de Alegeri deși nu a fost activitate. La polul opus arăt că PMP Fălticeni nu a fost validat în alegeri și nu are niciun delegat la conferința de alegeri.

Nu au fost convocate la alegeri organizațiile Zamostea, Calafindești, Todirești, Bogdănești, Drăgușeni, Vadu Molodvei, Mușenița, Râșca, Cornu Luncii, Capu Câmpului, Dornești, Poieni-Solca, Arbore, Hânțești, Dumbrăveni, Izvoarele Sucevei, Iaslovăț, localități în care PMP are organizații și care au fost înscrie la alegerile locale din 2016.De asemeni, repartizarea delegaților la conferința  din localitățile acceptate a fost făcută preferențial de către cei care s-au ocupat cu aceasta CODA și nu după cum arăta statutul PMP și regulamentul PMP.

Cajvana al cărui președinte sunt a fost delegată cu 3 persoane cu toate că avem 3 consilieri iar scorul obținut la alegerile locale a fost de 20 la sută pentru Consiliul Județean.

De asemeni, arăt că au fost refuzate nejustificat cererile de candidaturi a unui număr de 35 de persoane care declaraseră deschis că imi sunt susținători.

Prin cele arătate în prezentă,consider că aceste alegeri sunt puternic viciate voit și prin urmare am decis să mă retrag din această ,, competiție,,așezată în avantajul domnului Marian Andronache.

Acestea sunt doar o parte din încălcările statutului făcute de către cei care au organizat aceste alegeri,dar suficiente pentru anularea acestora.Deoarece am avut personal și prin intermediul presei în nenumărate rânduri să se intre în cadrul statutar și transparent privind modul de organizare al acestei conferințe și nu s-a ținut cont de aceasta,nu-mi rămâne decât să mă adresez instanței judecătorești considerând că atât eu cât și colegii mei au fost lezați de un drept pe care îl avem ca membri ai partidului.

dreptul de a candida și a alege în alegeri trebuie să fie corect și statutar

În încheiere arăt faptul că domnul Marian Andronache, contracandidatul meu,prin unii prieteni din media locală m-a împroșcat cu noroi prin articole comandate,denigratoare și neadevărate la adresa mea,ceea ce mă face să cred că mă consideră un candidat mai  puternic decât el

Așa și este

Eu nu m-am pretat la un asemenea comportament ci am păstrat o linie statutară,cum ar fi normal într-o competiție internă dintre doi colegi de partid,,.