Poduri de gheaţă dislocate la confluenţa Dornei cu Bistriţa, pentru a evita inundaţiile

Lucrători de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava au acţionat pentru a disloca o aglomerare de gheţuri formată la confluenţa râurilor Dorna şi Bistriţa, ce punea în pericol prin inundare gospodăriile sau obiectivele din proximitate, a declarat presei, luni, directorul instituţiei Daniel Drăgoi.

El a precizat că, la confluenţa celor două râuri, s-a format o aglomerare de gheţuri pe o lungime de 1,3 kilometri, 900 de metri pe râul Dorna şi 400 de metri pe râul Bistriţa, iar 11 muncitori au acţionat cu utilaje şi au folosit două mii de saci de nisip pentru îndepărtarea pericolului.

Drăgoi a explicat că aglomerarea de gheţuri s-a format după ce podul de gheaţă de pe râul Dorna, de la Staţia de captare apă Roşu din Vatra Dornei, s-a dislocat şi s-a blocat la confluenţa râului Bistriţa cu râul Dorna, iar pentru dislocarea aglomerării de gheţuri muncitorii au creat un şenal în zona confluenţei celor două râuri.

Lucrătorii de la SGA Suceava au intervenit cu două excavatoare, duminică seara şi luni, pentru îndepărtarea podului de gheaţă format pe râul Bistriţa aval 400 de metri cu confluenţa cu râul Dorna.

În urma intervenţiei aglomerarea de gheţuri s-a deplasat în aval, albia râului fiind liberă”, a spus Drăgoi, precizând că sunt monitorizate în permanenţă cursurile de apă din bazinul hidrografic Bistriţa atât de personal de la SGA Suceava, cât şi de ISU Bucovina.

sursa radioiasi