ACTUALITATE

De la 1 aprilie, pensionarii suceveni vor primi abonamente la preţ redus

Consilul Local Suceava a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu conform căruia pensionarii suceveni să beneficieze de abonamente la preţ redus.

Primarul a arătat că au fost îndeplinite condiţiile pentru a putea fi acordate aceste facilităţi, motiv pentru care a iniţiat proiectul respectiv de hotărâre.

Prima din aceste condiţii enunţate de Ion Lungu a fost cea ca încasările la bugetul local al municipiului Suceava să continue să rămână şi la final de lună martie mai mari faţă cele din perioada similară a anului precedent.

Pe lângă situaţia pozitivă la final de lună martie în privinţa încasărilor, ar mai fi şi o altă condiţie legată de perspective de creştere a salariilor la angajaţii TPL.

Reamintim însă că un proiect de hotărâre iniţiat, luna trecută, de către consilierii locali suceveni ai PSD care prevede aprobarea tarifului pentru abonamentul social nominal pentru pensionarii cu domiciliul în municipiul Suceava la 33 de lei pentru toate liniile nu a întrunit numărul de voturi necesar pentru a fi aprobat.

Motivaţia din Raportul Serviciului de specialitate din Primărie, ca de altfel şi a grupului de consilieri liberali din deliberativ, pentru a nu fi votat proiectul consilierilor locali ai PSD a fost aceea că acordarea de subvenţii se poate realiza în măsura/limita posibilităţilor financiare de acoperire. Potrivit sursei citate, în urma reducerii de la 16% la 10% a impozitului pe venit, veniturile la bugetul local al Municipiului Suceava sunt diminuate, lunar, cu o sumă situată între cinci şi şapte milioane de lei. Totuşi, în raport se menţiona că dacă sumele alocate de la bugetul de stat se vor suplimenta, se poate reanaliza acordarea de subvenţii, nu s-a făcut mare caz pe aceasta în cursul dezbaterilor