ACTUALITATE

Minoră de 8 ani ucisă pe carosabil. Dosar penal pentru ucidere din culpă întocmit de poliţişti  

De la începutul acestui an au avut loc mai multe evenimete rutiere în care au fost implicaţi minori lăsaţi lipsiţi de supraveghere. În unele cazuri minorii se deplasau regulamentar, vinovăţia pentru producerea accidentelor aparţinând şoferilor, iar în alte cazuri minorii au pătruns în drumul public tocami datorită lipsei de supraveghere. În ambele situaţii, din păcate, minorii sunt cei care au avut de suferit, în unele cazuri regretele fiind tardive.

Poliţiştii recomandă încă o dată părinţilor sau celor care au în îngrijire minori să îi supravegheze îndeaproape atunci când se deplasează pe drumurile publice şi să îi însoţească  în măsura posibilităţilor, astfel încât riscul victimal să fie diminuat cât mai mult.

În cursul zilei de ieri a avut loc un nou eveniment rutier, soldat , din păcate cu decesul unei minore de 8 ani.

La data de 30.03.2018, ora 09.45, în timp ce conducea autoutilitara  pe DN 2, pe raza localității Vadu Moldovei, un bărbat de 43 de ani, din comuna Forăști, a surprins și accidentat mortal o minoră de 8 ani din municipiul Fălticeni, care, în calitate de pieton, s-a angajat în traversarea regulamentară a carosabilului, pe trecerea pentru pietoni semnalizată prin indicatoare și marcaje.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.