Lungu criticat pe Facebook pentru Balul Gospodarilor. În urmă cu ceva timp, pe peron a fost ucis un polițist

Primarul Sucevei, Ion Lungu a fost criticat pe facebook  după ce  au apărut informații legate de faptul că vineri seară, de Izvorul Tămădurii a fost organizat în Gara Burdujeni Balul Gospodarilor.  O susținătoare a Sindicatului Național al Polițiștilor Decus, Livia Nyistor susține că acest bal nu trebuia să se desfășoare în perimetrul gării cu atât mai mult cu cât pe peron a fost ucis în urmă cu câteva luni un polițist cu 40 de lovituri de cuțit. Mai mult, la câțiva metri de sala unde s-a desfășurat balul, ard candele în memoria polițistului ucis Sorin Vezeteu.

,,Nu am nimic cu nimeni,dar mi se pare că unii oameni fac nişte gesturi fără să judece.Nu cunosc pe domnul primar al Sucevei,dar mi se pare oribil,să organizezi un bal,mi se pare Balul Gospodarilor în casa morții,cum ar veni.Dat fiind faptul că ,acolo a fost ucis mişeleşte un om ,cu 40 de lovituri de cuțit doar pentru simplul fapt că era polițist. Domnule primar,acest bal,se putea organiza în altă parte chiar dacă poate aşa cere tradiția.Acolo ,în gara Burdujeni sunt lumânări,care ard în memoria celui plecat ,celui ucis ,dincolo de orice inserție a rațiunii,dincolo de orice inserție a rațiunii,dincolo de orice liman al înțelegerii.E un loc dureros ,gara Burdujeni,însângerat,ca şi sufletele colegilor polițişti ai lui Sorin Vezeteu,eroul căzut la datorie! Domnule primar,acel loc nu mai poate fii locul unui bal! Dumnezeu să te odihnească Sorin,iar celor,care au rămas în urma ta să le dea mângâiere sufletească!,, spune Lidia Nyistor.

Susținătoarea Sindicatului Decus a scris câteva versuri înduioșătoare în memoria lui Sorin Vezeteu. Aceasta își dorește ca și edilul Ion Lungu să le citească.

,,Aceste versuri le-am scris în memoria polițistului Sorin Vezeteu,la plecarea lui din această lume.Aş vrea să-l citească şi domnul primar al Sucevei dacă cumva vede şi să se gândească puțin altfel,mai cu smerenie …!Balul Gospodarilor,este poate un eveniment sărbătorit în fiecare an la Suceava…mă rog este o tradiție poate să se organizeze în gara Burdujeni,dar ,cred eu că anul acesta se cuvenea organizat în altă parte…nu-i aşa?Gara Burdujeni,după opinia mea de străin,a devenit o locație prea tristă,prea dureroasă…însângerată.

Câtă căldură-n suflet din trupul tău cel rece,
câtă iubire pură în zâmbetul tău mut.
Când cei rămaşi în urmă de lacrimi or să sece
Vor înțelege oare că înger eşti nu lut.
Ce s-a întâmplat cu lumea ce o purtai cu tine?
Cu visele-ți frumoase cu ceea ce era?
Am vrea să ai veşnic viață,am vrea să-ți fie bine.
Mai ştii de noi acolo?Mai poți să ştii ceva?
Aş vrea să citiți aceste rânduri ,domnule primar ,poate aşa veți înțelege că gara Burdujeni numai este un loc pentru baluri!Dumnezeu să-l odihnească pe Sorin iar nouă să ne dea putere,o mare putere sufletească să putem trece peste această dramă…deşi cred că va fii imposibil,, .

Fotografia postată de Livia Nyisztor.

Sorin Vezeteu a lăsat în urmă o soție și doi copii minori.

Sorin Vezeteu, agentul ucis anul trecut, în 20 iulie 2017, în timp ce patrula pe peronul gării Burdujeni, din Suceava, a fost declarat poliţistul anului 2017.

De ziua Poliției Române

🖋  Ministerul de Interne i-a acordat de Ziua Poliției Române post-mortem poliţistului Sorin Vezeteu, căzut la datorie Emblema de Onoare a Poliţiei Române. Distincţia i-a fost înmânată soţiei poliţistului, Elena Vezeteu, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Cercul Militar, unde s-a marcat Ziua Poliţiei Române.

În semn de apreciere, în cinstirea memoriei, cea mai înaltă distincție, ”Emblema de onoare” a Poliției Române revine subinspectorului de poliție post-mortem SORIN CONSTANTIN VEZETEU, din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, căzut la datorie, în anul 2017.

 

“Urmează momentul emoţionant şi culminant al acestui eveniment: acordarea Emblemei de Onoare a Poliţiei Române revine subinspectorului de poliţie post-mortem Sorin Vezeteu, din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Suceava care a căzut la datorie în cursul anului 2017.

În cinstirea memoriei poliţistului, distincţia va fi înmânată soţiei acestuia. Domnia sa este un nou membru al familiei poliţiei române, agent de poliţie Elena Vezeteu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. (…) Acest lucru am remarcat mulţi dintre noi: aceştia sunt poliţiştii şi eroii noştri.

Sunt momente destul de tulburătoare pentru mulţi dintre noi, sunt extrem de profunde, însă iată ce ne motivează pentru mulţi dintre noi să ne facem datoria până la capăt”, a spus Cătălin Ioniţă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Elena Vezeteu, soția fostului polițist a fost însoțită de cei doi copii și de șeful interimar al IPJ Suceava,comisar șef Adrian Buga.

Criminalul care l-a ucis cu 47 de lovituri de cuțit pe Sorin Vezeteu si-a pus capăt zilelor în Penitenciarul Botoșani.

Astăzi, în cadrul unei ceremonii desfășurate cu prilejul aniversării a 196 de ani de atestare documentară a Poliției Române, ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan și inspectorul general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Alexandru Cătălin Ioniță, au decernat premiile ,,POLIŢIST DE ONOARE AL ANULUI”, pentru anul 2017.

În cinstirea memoriei, cea mai înaltă distincție, ”Emblema de onoare” a Poliției Române, a revenit subinspectorului de poliție post-mortem SORIN CONSTANTIN VEZETEU, din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, căzut la datorie, în anul 2017.