Un bătrân de 85 de ani s-a ales cu dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori.În același dosar mai sunt cercetate alte 3 persoane

Un bătrân de 85 de ani s-a ales cu dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori. Dosar penal pentru infracțiuni la regimul silvic întocmit de polițiști. La data de 13.04.2018, ora 10.30, în timp ce acționa pe raza comunei Udești, un echipaj mixt format din polițiști ai Secției 2 Poliție Rurală Ipotești și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Suceava, au identificat  patru persoane care încărcau material lemnos într-un atelaj hipo.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 13.04.2018, în jurul orei 08.30, un bărbat de 85 de ani, din comuna Udești, însoțit de 3 localnici cu vârste între 34 și 58 de ani, s-a deplasat cu un atelaj hipo pe raza localității Racova, în locul numit popular pădurea  ,,La Șoguriˮ, teren cu vegetație forestieră ce-i aparține și au tăiat fără drept, 6 arbori de esență salcâm, nemarcați pentru tăiere.

Reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava au procedat la inventarierea masei lemnoase tăiate ilegal și au stabilit o valoare de 1.353 lei, ce depășește de 8,2 ori valoarea unui m.c. de lemn, aspect din care rezultă săvârșirea infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de „tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și din vegetație forestieră situată pe terenul din afara acesteia indiferent de forma de proprietate”, materialul lemnos rezultat din comiterea faptei fiind confiscat și predat Ocolului Silvic Dolhasca.