Foto/ 120 de ani de la inaugurarea Spitalului Carmen Sylva din Broșteni

Eveniment inedit pentru locuitorii orașului Broșteni. Duminică,  15 aprilie 2018 s-au împlinit 120 de ani de la inaugurarea Spitalului Carmen Sylva  din Broșteni.

Grupul de inițiativă a Fundației Carmen Sylva  dar și conducerea unității medico-sociale au dat o notă aparte acestui moment .Un sobor de preoți de pe Valea Bistriței au organizat un Te Deum. La slujba de pomenire au fost pomeniții Regele Carol I, Ferninard, Regina Maria, Regele Mihai, Regina Maria dar și alți oameni care au contribuit la ridicarea unității spitalicești. Au participat pe lângă conducerea Primăriei,  Spitalului Carmen Sylva și alți invitați.   Organizatorul a acordat diplome de excelență  pentru implicarea în   funcționarea și susținerea spitalului  reprezentanților  instuțiilor publice,consilieri locali, Consiliului Județean .Nicu Axinia, conducătorul  Grupul de Inițiativă a Fundației Carmen Sylva este încrezător și  ține cu tot dinadinsnul alături de alți membri să susțină unitatea medico-socială.

Spitalul  a fost inaugurat la 15 aprilie 1898, cu numele Carmen Sylva ,nume dat în onoarea Reginei Elisabeta a României.  Unitatea a fost ridicată pentru localnicii din zonă și s-a făcut cu contribuția Casei Regale, localnicilor și a conducerii localității de la acea vreme. Spitalul este finanțat de la bugetul local însă în ultimii ani deliberativul județean a intervenit pentru salvarea acesteia.

Spitalul Carmen Silva din Brosteni , infiintat in anul 1892 a functionat din totdeauna ca sectie medicala, actualmente acordand asistenta medico-sociala fiind in subordinea Consiliului Local al orasului Brosteni si are ca obiect de activitate aplicarea la nivel judetean a politicilor si strategiilor de asistenta medico-sociala prin acordarea serviciilor de ingrijire,servicii medicale precum si servicii sociale persoanelor varstnice cu nevoi medico-sociale din judetul Suceava.

Foto Vasile Lungu