Interpreta de muzică populară Adriana Bucevschi așteptată de soț și copii cu flori pe aeroportul din Atlanta

Interpreta de muzică populară, Adriana Bucevschi a fost așteptată pe Aeroportul din Atlanta cu flori de către soț,cei doi copii și prieteni. ,,Bun gasit dragii mei ! Va urez weekend placut celor de aici si celor de acasa,, a fost mesajul vedetei după ce a ajuns în USA. Interpreta de muzică populară Adriana Bucevschi a fost cerută de soție în noaptea de Revelion.Viitorul soț este un localnic din Marginea stabilit în America.

,, 2018 m-a intampinat cu o surpriza. Cuvinte nu mai am, decat fericire in suflet. I love you my love. This is it happy new year,,este mesajul interpretei de muzică populară Adriana Bucevschi  la cumpăna dintre ani. Solista  a primit din partea iubitului inelul de logodnă și a spus ,,Da,, atunci când a fost cerută de soție.  Viitorul soț al Adrianei este Bodnărescu Constantin, un bărbat din Marginea dar stabilit în USA.

 Este o solista a cantecului popular radautean care se recomanda prin calitati vocale usor de identificat, printr-o tehnica de abordare convingatoare anui strat vechi al folclorului muzical de unde doinele si cantecele lirice. Face parte dintr-o familie de solisti vocali ai cantecului popular radautean. Adriana Bucevschi duce in continuare traditia interpretilor vechi ai acestui meleag: Artemiza Bocancea-Bejan, Maria Schipor si Sofia Vicoveanca.

Adriana Bucevschi şi-a făcut loc în cântec prin muncă, pasiune, dăruire şi talent. Debutul şi l-a făcut alături de orchestra condusă de regretatul Constantin Sîrbu. S-a bucurat apoi de aprecierea şi colaborarea folcloristului şi maestrului dirijor George Sîrbu, ale cărui piese au lansat-o pe drumul succesului.

Adriana Bucevschi, solistă a cântecului popular rădăuțean are calități vocale usor de identificat și o tehnică de abordare convingătoare.

S-a născut la Vicovu de  Jos, într-o zi de toamnă și a privi Bucovina prin ochii Adrianei Bucevschi, înseamnă a te cufunda în pădurile de brazi ale ţinutului, înseamnă a regăsi cântecul de pe Obcini, înseamnă a pune în lumină, albastrul de Voroneţ, roşul de Moldoviţa sau galbenul de Humor, în florile care îi împodobesc altiţa sau catrinţa din minunatul costum popular, pe care îl promovează cu simplitate, dar şi atâta măreţie.

Alături de orchestra Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu sub bagheta dirijorală a maestrului Viorel Leancă, au fost puse în valoare piese ce i-au adus recunoaşterea publicului, bucuria succesului şi împlinirea artistică.

Repertoriul valoros pe care îl promovează, prezenţa scenică deosebită care o defineşte ca artistă, strălucirea de smarald din ochi şi dulceaţa glasului, o ajută să rămână prinse în veşnicia valorilor de tezaur folcloric.

Adriana Bucevschi este un nume care merită toată atenția publicului meloman,o interpretă care a reușit să se afirme prin evoluția reușită la prestigiosul Festival Concurs de Interpretare a Cântecului Popular Românesc “Maria Tănase” de la Craiova, ediția 2005, unde a obținut trofeul.

De atunci, Adriana a cutreierat satele bucovinene, căutând și cercetând cu luare aminte toate sursele care mai există încă, pentru aflarea unor comori de cântec românesc. Păstrând până la detaliu structura cântecului bucovinean, Adriana Bucevschi și-a pus încet, cu migală, toate sentimentele profund umane, toate gândurile și trăirile sale în partituri care o înfățișează pe Adriana ca o interpretă care își poate comunica mesajul pe scenă cu talent, dăruire și convingere.

Repertoriul bogat, original, vocea frumoasă, ținuta impecabilă – toate acestea fac ca interpreta să fie recunoscută și apreciată. Cântecele sale sunt concentrate în albumele: ”Bucovină în cânt și grai”, ”Voie bună îmi fac când vreau”.