Iohannis face declaraţii la ora 18.00. Ce decizie a luat în cazul revocării şefei DNA

Iohannis revocare Kovesi. Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să anunțe luni la ora 18.00 dacă acceptă sau nu propunerea de revocare a şefei DNA, la solicitarea ministrului Justiţiei. Până acum, Iohannis a declarat de mai multe ori că apreciază activitatea lui Kovesi.

Iohannis revocare Kovesi. Preşedinţia a anunţat declaraţii de presă la Cotroceni, luni la ora 18.00, susţinute de şeful statului Klaus Iohannis. Este de aşteptat ca preşedintele să anunţe ce decizie a luat în cazul revocării şefei DNA.

Iohannis revocare Kovesi. Procedura de revocare a fost demarată de ministrul Justiţiei, pe 22 februarie. După evaluarea activităţii conducerii DNA, Tudorel Toader a ajuns la concluzia că Laura Codruţa Kovesi a încălcat Constituţia şi a comis, citez, „acte şi fapte de netolerat”.

CSM a dat aviz negativ propunerii ministrului de revocare a lui Kovesi. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la sfârșitul lunii martie, la Bruxelles, că va anunţa ce decizie va lua în cazul cererii de revocare a lui Kovesi din fruntea DNA după sărbătorile de Paşte.

“La momentul potrivit voi lua o decizie, dar pot acum sa vă spun ca aceasta decizie nu va fi luata inainte de sarbatori, ci dupa Paşte. Cum va suna decizia, voi explicita intr o declaraţie publică pe care o voi face la momentul respectiv. În luarea deciziei, mă voi inspira din toate documentele puse la dispozitie”, a spus preşedintele.

Tudorel Toader a trimis la Cotroceni cererea de revocare a Laurea Codruța Kovesi, după ce secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat, marţi, aviz negativ propunerii ministrului Justiţiei privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

Anunţul a venit la finalul şedinţei de două ore şi jumătate, la care au fost prezenţi atât ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cât şi procurorul general al Românei, Augustin Lazăr. Potrivit Realitatea TV, singurul vot în favoarea raportului a fost chiar al lui Tudorel Toader. Avizul CSM este consultativ, decizia finală aparţine preşedintelui Klaus Iohannis.