Popoiu: Haos legislativ in stabilirea salariilor si reduceri ale veniturilor angajatilor Spitalului de Psihiatrie Cronici

Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret este al doilea ca marime din Moldova, are 210 paturi si 168 de angajati.Din cauza activitatii cu grad foarte mare de risc, psihiatria are sporuri mari. Unele modificari legislative in domeniul salarizarii in sanatate au consecinte nefaste, strict din sporuri se pierd, in medie, mai mult de 1000 lei, in mana, a anunțat luni,primarul orașului Siret,Adrian Popoiu.

 Potrivit edilului, aceste diminuari se impart in doua categorii distincte: 115 angajati au pierdut intre 300 si 800 lei la salariul net – acestia sunt infirmierii, personalul care efectueaza curatenia, soferii, personalul TESA, asistentul social, bucatarii, farmacistul, etc. și 53 angajati, medici si asistenti medicali, au pierdut din sporuri intre 1500 si 2500 lei net, dar au castigat efectiv la salariu, din cauza cresterilor salariale din luna martie, care au fost de aproximativ 30%.

,,Deci cu o mana s-a dat, cu cealalta s-a luat. Aceste anomalii legislative si consecintele acestora au fost transmise doamnei deputat PNL Angelica Fador pentru interpelare in Parlamentul Romaniei.
Am discutat pe aceasta tema si cu presedintele PNL , domnul Ludovic Orban, in vederea identificarii unor solutii, urmand ca astazi sa fie formulata o pozitie si o propunere in acest sens.
Concluzionez, spunand ca actuala guvernare PSD da, din nou, dovada incompetentei sale,, amintește Popoiu.