Un tânăr a luat mașina mamei și a ieșit la plimbare. A fost depistat băut și fără permis de conducere. S-a ales cu dosar penal

Un tânăr a luat mașina mamei și a ieșit la plimbare. A fost depistat băut și fără permis de conducere. S-a ales cu dosar penal. La 15.04.2018, ora 21.40, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, a oprit pentru control pe DC Costișa, din comuna Frătăuții Noi, autoturismul condus de un bărbat de 26 de ani, din comuna Dornești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar autoturismul, ce aparține mamei sale, a fost sustras din curtea locuinței, fără consimțământul acesteia.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluționat procedural