14 ani de închisoare pentru bărbatul din Vultureşti care şi-a omorât soţia după ce a găsit-o în casa unui vecin

Tribunalul Suceava l-a condamnat la 14 ani de închisoare pe inculpatul Petru Dumitriu, de 46 de ani, din comuna Vultureşti, sub aspectul comiterii infracţiunii de violenţă în familie, raportat la infracţiunea de omor.

La începutul acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Petru Dumitriu, de 46 de ani, din comuna Vultureşti, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie raportat la infracţiunea de omor.

Anchetatorii au stabilit că victima, Florina Dumitriu, de 41 de ani, era căsătorită cu inculpatul Petru Dumitriu şi aveau împreună trei copii minori. Din relaţii anterioare, femeia mai avea încă patru copii.

De mai mulţi ani cei doi soţi s-au obişnuit să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice, fie împreună cu alte persoane din localitatea de domiciliu, fie singuri, iar din acest motiv relaţiile dintre ei s-au deteriorat. Procurorii au concluzionat că cei doi îşi neglijau gospodăria şi copiii, de asemenea pe fondul stării de ebrietate între aceştia au avut loc nenumărate altercaţii verbale şi incidente violente – parte din aceste incidente au fost aduse şi la cunoştinţa poliţiştilor, au fost declanşate anchete penale, dar nici victima şi nici inculpatul nu au schimbat nimic în comportamentul lor.

În seara de 4 decembrie 2017, în jurul orei 19.00, în timp ce inculpatul era la muncă, Florina Dumitriu l-a observat în curtea gospodăriei sale pe martorul F.M. şi l-a întrebat pe acesta dacă o primeşte în casa lui pentru câteva zile deoarece a fost din nou bătută de soţul ei. Femeia a mers la locuinţa bărbatului, aducând o sticlă de vin şi o sticlă de rom, au consumat împreună băuturile alcoolice, iar după ora 22.00 s-au culcat.

În cursul serii de 4 decembrie 2017, inculpatul s-a întors la domiciliu, a observat că soţia sa nu este acasă, s-a ocupat de copii, după care s-a culcat, convins că soţia sa este în compania unui alt bărbat. În dimineaţa de 5 decembrie 2017, în jurul orei 04.30 – 05.00, acesta a plecat de acasă să-şi caute soţia.

Inculpatul s-a dus la locuinţa martorului F.M., aflată la circa 100 de metri distanţă de casa sa, a pătruns în casă şi a constatat că soţia lui se află ascunsă sub un pat. Petru Dumitriu a început să o înjure pe femeie, a tras-o de păr, după care a început să o lovească de nenumărate ori cu putere cu pumnii şi picioarele în diverse zone anatomice, a prins-o de păr şi a lovit-o cu fruntea de podea. Martorul i-a cerut de mai multe ori inculpatului să înceteze agresiunea, fără însă a interveni în vreun fel de teamă să nu fie la rândul său bătut. Petru Dumitriu şi-a bătut nevasta timp de circa 10 – 15 minute.

Apoi inculpatul i-a cerut martorului F.M. să îl ajute să o ducă pe femeie spre locuinţa lui. Acesta a acceptat, a luat un cearşaf, amândoi au pus victima în cearşaf şi au dus-o spre locuinţa inculpatului. În timpul acestor manevre, martorul şi-a dat seama că femeia a murit, astfel că l-a lăsat pe Petru Dumitriu în drum cu soţia lui, iar el s-a deplasat la un magazin mixt din apropiere spunând persoanelor aflate acolo faptul că Florina Dumitriu a murit. Cadavrul femeii a fost lăsat chiar în mijlocul drumului, la o distanţă de circa cinci metri de intrarea în locuinţă.

Ulterior au fost anunţaţi şi poliţiştii din localitate, aceştia deplasându-se la faţa locului şi constatând că victima este moartă pe respectivul drum public, la mică distanţă de locuinţa sa.

Conform concluziilor medicului legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava, moartea Florinei Dumitriu a fost violentă şi s-a produs din cauza insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă leziunilor meningo-cerebrale produse printr-un traumatism cranio-cerebral în cadrul unui politraumatism. Politraumatismul s-a putut produce prin loviri cu sau de corpuri dure. Analizele toxicologice au pus în evidenţă o alcoolemie de 1 grame ‰ şi o alcoolurie de 1,65 grame ‰.