Bărbat din Fântâna Mare sub control judiciar. A fost depistat beat la volan

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva unei persoane de sex masculin pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului prev. de art. 336 alin. 1 C.pen.

La aceeaşi dată a fost luată măsura controlului judiciar faţă de acesta, reţinându-se în sarcina sa faptul că la data de 24.04.2018 a condus pe drumurile publice de pe raza jud. Suceava un autoturism având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală, fapta fiind constatată de organele de poliţie pe raza com. Fîntîna Mare, urmare a sesizării unui alt conducător auto care l-a observat pe inculpat conducând autoturismul cu viteză excesivă şi având o deplasare sinuoasă.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unei măsuri preventive  reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.