Foto/Incendiu la patru gospodării din Câmpulung Moldovenesc. Sinistrul ar fi fost anunțat cu întârziere

Case de locuit și anexe de la patru proprietăți distruse de incendiu astăzi, în plină zi. Sinistrul ar fi fost anunțat cu întârziere,susține ISU Suceava,într-un comunicat de presă. Mai mult, imobilele ar fi fost și foarte apropiate.

Militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu șase autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD B2 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit în municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe str. Izvoru Alb. La sosirea echipajelor, ardeau acoperișul unei case de locuit și anexe gospodărești, din patru proprietăți diferite, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate.

Dezvoltarea incendiului a fost favorizată de observarea și, ulterior, anunțarea cu întârziere a acestuia cît și de dispunerea apropiată a construcțiilor, majoritatea fiind din lemn. Focul a izbucnit din adăpostul de animale al unei gospodării, construcție care a ars pe aproximativ 40 mp. La aceeași gospodărie au mai ars o magazie pe 30 de metri pătrați și acoperișul unei bucătării de vară (anexă de locuit) pe 80 mp. S-au degradat pereții și tavanul bucătăriei, elemente de tâmplărie din PVC, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică și altele. În incendiu a pierit o vacă, ce se afla în interiorul adăpostului de animale.

La a doua gospodărie a ars o magazie pe aproximativ 40 mp. La a treia gospodărie, au ars acoperișul și tavanul unei bucătării de vară (anexă de locuit) pe aproximativ 50 mp, o magazie pe 40 mp și circa 10 metri cubi lemn de foc. S-au degradat pereții bucătăriei, fațada casei de locuit (din PVC) pe aproximativ 100 mp, elemente de tâmplărie din PVC și obiecte de mobilier. La ultima gospodărie, au ars acoperișul casei de locuit pe aproximativ 100 mp și o magazie pe 12 mp. S-au degradat plafonul casei, tâmplărie din PVC și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect. Pompierii au salvat, la prima gospodărie – casa de locuit P+1 și o bucătărie de vară (anexă de locuit), cu bunurile aferente; la a doua gospodărie – un adăpost de animale și o bucătărie de vară (anexă de locuit), construcții corp comun; la a treia gospodărie – casa de locuit și restul anexelor gospodărești, iar la ultima gospodărie – restul locuinței P+1 (la care au fost afectate doar acoperișul și plafonul acesteia). Incendiul a fost lichidat la ora 15:25 și din fericire, nu s-au înregistrat victime.