O îndrăgită cântreaţă de muzică populară a murit într-un cumplit accident. Iubitul ei a mutat-o de pe locul din dreapta la volan şi a susţinut că ea a intrat în copac

O îndrăgită cântreaţă de muzică populară a murit într-un cumplit accident. Iubitul ei a mutat-o de pe locul din dreapta la volan şi a susţinut că ea a intrat în copac. Bărbatul a fost condamnat de prima instanţă şi trebuie să plătească daune uriaşe familiei fetei.

Instanța de judecată a Judecătoriei Târgu Jiu l-a condamnat pe Sergiu Adrian Geagu, de 31 de ani, din Tismana, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, în cazul accidentului petrecut în urmă cu cinci ani, în care solista de muzică populară de la Baia de Fier, Alina Firiza, și-a pierdut viața,transmite Observator.tv.

Tânărul a susținut mereu că el se afla pe scaunul din dreapta și că la volan era prietena sa. Anchetatorii au mers la început pe această variantă, după care o expertiză medico-legală a constatat că pe scaunul din dreapta era sângele tinerei, iar sângele său a fost identificat pe locul șoferului.

“Aplică inculpatului Geagu Sergiu Adrian pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare. Aplică inculpatului Geagu Sergiu Adrian pedepsele accesorii prev. de art. 64 alin. (1) lit. a) teza II-a ?i lit. b) din V.C.P., respectiv interzicerea dreptului de a fi ales și de a ocupa funcții publice. În baza art. 861 ?i art. 862 V.C.P. dispune suspendarea executării pedepsei rezultante de 3 ani închisoare aplicate inculpatului, sub supraveghere, pe o perioadă de 8 ani, termen de încercare.”, a hotărât instanța de judecată. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

Tânărul a mai fost obligat de instanța de judecată să achite daune morale de 600.000 de lei către familia tinerei.

Tragedia a avut loc în după-amiaza zilei de 6 aprilie 2013, la Peștișani. Atunci a avut loc accidentul rutier în care a fost implicată mașina lui Sergiu Geagu. Cu el în mașină se afla Alina Firiza, care avea 19 ani și era studentă la UCB, dar și elevă a Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, fiind interpretă de muzică populară.

La patru zile după eveniment, tânăra a decedat pe patul Spitalului din Craiova. Cu toate că Sergiu Geagu, care era iubitul Alinei, a susținut mereu că fata a fost la volan, prietenii tinerei, familia sa și câțiva martori au afirmat că bărbatul a condus și după impact a mutat-o pe fată în spatele volanului, ca el să scape de dosarul penal.

La momentul respectiv, IPJ Gorj a anunțat că fata fusese la volan, însă părinții Alinei Firiza nu au renunțat. Voiau să se facă dreptate! După accidentul din 2013, părinții fetei au depus plângere la parchet, dorindu-și ca anchetatorii să facă lumină în acest caz.

Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, iar anchetatorii au dispus efectuarea unor expertize și s-a constatat că tânărul Geagu se afla, de fapt, la volan. Acesta a fost supus și la testul poligraf, acest picând.

sursa observator.tv