Polițiștii Serviciului Criminalistic la IPJ Suceava la Scoala de Jandarmi Falticeni 

Seful imputernicit al Biroului de Investigare Tehnico-Stiintifica a Locului Faptei (BITSLF) din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Suceava – inspector principal ANDREI CEOBANU, insotit de BOGDAN BANICA – politist criminalist si vicepresedintele Sindicatului National al Politistilor din Romania SNPR DECUS au fost astazi invitatii Scolii Militare de Subofiteri Jandarmi “Petru Rares” – Falticeni.

Elevii celor douasprezece clase ale scolii au participat, pe ateliere, la prezentarea diferitelor cazuri cu care s-au intalnit cei doi criminalisti de-a lungul carierei, si-au improspatat cunostintele de baza pe care le aveau sau au obtinut unele noi si foarte interesante.

Le-a fost prezentat laboratorul criminalistic, dotarea acestuia, au fost initiate, explicate si exemplificate unele spete mai deosebite, punandu-se accent si pe atributiile Jandarmeriei Romane pe linie de cercetare la fata locului: asigurarea locului faptei, indepartarea persoanelor ce nu au acces legal in campul infractiunii, conservarea probelor pana la sosirea echipei de cercetare, etc.

Iată de spune polițistul criminalist Bogdan Bănică după ce a prezentat detalii din tainele muncii de criminalist elevilor militari:

,,Azi m-am aflat, pentru câteva ore, in mijlocul elevilor jandarmi, la invitatia comenzii Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni.Am petrecut timp de calitate împreuna cu aceștia, prezentându-le Laboratorul Mobil din dotarea Serviciului Criminalistic, am răspuns multitudinii de întrebări ale acestora legate de meseria de “criminalist”, le-am povestit spețe amuzante sau mai dure din activitatea mea. Am pus accent și pe atribuțiile ce le vor avea în calitate de jandarmi în cazul cercetărilor la fața locului, într-o atmosferă destinsă și amicală, încercând să-i fac să uite pe moment de regimul cazon și de restricțiile impuse de acesta. Ne-am simțit bine și mă bucur că le-am putut împartași unele din tainele specialității CRIMINALISTICĂ. Am întâlnit de asemenea comandanți și ofițeri formatori, profesori “destupați” și aerisiți, dar foarte buni profesioniști, cărora le mulțumesc și pe această cale pentru invitație și pentru profesionalismul de care dau dovadă în pregătirea viitorilor colegi din Jandarmeria Română.

Aceleași mulțumiri și aprecieri i le adresez comandantului școlii, domnului colonel POSTELNICU IONEL. Faceți treabă bună acolo, domnule colonel, felicitări!,,