Foto/ Un urs terorizează localnicii din Dârmoxa. Zeci de găini au fost omorâte. Sătenii cer disperați ajutor

Alertă într-un sat din județul Suceava. Localnicii din Dârmoxa-Broșteni sunt terorizați de câteva nopți de un urs.. Acesta a atacat câteva gospodării iar sătenii se tem și pentru viața lor.   Ursul a  atacat  câteva anexe de la mai multe gospodării  unde se aflau animale și  păsări. Aproximativ 30  de găini au fost sfârtecate  iar la una din gospodării ursul a vrut să intre și în cotețul porcului dar proprietarii au reușit să-și  salveze  godacul.

Se pare că ursul este flămând din moment ce a început să dea târcoale satului și să ucidă animale. Îndrăzneț, animalul își face apariția noaptea. ,, Mi-a ucis 12 găini și nu aveam ce face. Nici nu mai dormim noaptea pentru că nu știm ce va mai ataca.Nici noaptea nu se mai circulă prin sat,, spune un localnic revoltat.  Sătenii nu mai  au tihnă din cauza a ursului.

avertizare imagini

Și ciobanii se tem că oile le-ar putea fi atacate. Ursul nu se mai teme nici de câinii din sat. Primarul interimar al orașului Broșteni, Mihai Molodinschi a spus că ursul  a atacat în trei nopți gospodării din Dârmoxa. ,,În  noaptea de 6-7 iunie, 8-9 iunie si 11-12 iunie. A spart cotețele de gaini si a omorat 12  la o gospodarie si 12 la alta gospodarie iar ieri noapte a atacat cotetul porcului  dar  au reusit sa-l salveze,, a precizat viceprimarul.

Astazi în zonă a venit Comisia de Evaluare a pagubelor de la APM, Directia pentru Agricultura si Garda Forestiera.  Molodinschi a amintit că a anuntat   Institutia Prefectului, Garda de Mediu, Directia Silvica si Directia de Sanatate Publica pentru a lua masurile de tranchilizare  și relocare.

Instituțiile abilitate ar trebui să obțină aviz pentru tranchilizare însă deocamdată nu l-au obținut pentru că este nevoie de un ordin de la ministru.

Ursul este un animal protejat prin lege, iar vânarea lui se face controlat, în anumite limite stabilite de Ministerul Mediului

Problema nu sunt pagubele ci faptul ca s-a invatat si vine tot la 2 nopti si nu pleaca desi oamenii striga la el si au si lumini. A atacat si la Panaci alt urs care a omorat o vaca. Oamenii se tem pentru viata lor.