Ziariștii suceveni limitați la informații de către ISU. Nu mai primesc avertizări meteo pentru a publica informații

Ziariștii suceveni sunt limitați la informații de către Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Nu mai primesc avertizări meteo pentru a publica informații. De mai bine de un an, accesul la informații a fost limitat în ce privește avertizările de COD GALBEN și COD PORTOCALIU.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucovina, Alin Găleată a  găsit explicația după ce a fost întrebat : Pentru că așa au cerut ceilalți colegi din presă. Și pentru că nu se mai trimit mesaje decât de la mine,iar asta a dus la limitarea mesajeleor,doar pentru evenimente importante.Chiar și așa nu se mai trimit pentru că sunt în CJSU( n.rep- Comitetul Județean pentru Situații de Urgență).

Și reporterul stiridinbucovina.ro a intrebat câțiva ziariști dacă au cerut să nu fie informați asupra avertizărilor meteo sau alte informații  pentru a nu  fi publicate și nici vorbă de așa ceva.

De celalată parte,  primesc avertizări meteo persoane care au intrat în baza de date a ISU și care atunci când le citesc rămân doar cu atât.

În loc ca ziariștii să informeze populația asupra eventualelor dezastre,mai ales că s-a văzut că nici primarii nu se ucid în a informa populația atunci când se anunță ploi torențiale, instituții plătite din banii publici limitează accesul. Nici Instituția Prefectului care ar trebui să anunțe populația de eventuale dezastre nu o face. Locuitorii județului se trezesc cu dezastre pe motiv că cei care ar trebui să informeze populația dorm.

Prefecta Județului, Mirela Adomnicăi se lauda  vineri seară, la Gala Femeilor Antreprenor cât de tare este ea la conducerea județui  și cum Suceava se află sub cod portocaliu însă  presa locală  nu a fost informată asupra  avertizării meteo. Nici populația prin intermediul presei nu putut fi informată pentru că cucoana care a fost pusă la conducerea Instituției Prefectului în loc să facă un comunicat de presă bătea câmpii cu discursuri de doi bani.

Un exemplu concludent este și bărbatul luat de viitură luni seară, în Slatina.Dacă oamenii ar fi fost informați și prin mediul online unde accesul nu este limitat aceștia ar fi știut că furia naturii se dezlănțuie.