Evaluare Nationala 2018 Matematica – Al doilea pas foarte important din examenului sustinut de elevi

Evaluare Nationala 2018 Matematica – Peste 150.000 de elevi au de sustinut cea de-a doua proba, cea de Matematica, astazi. In cadrul examenului de Evaluare Nationala 2018, Matematica e considerata de cei mai multi elevi proba cea mai dificila, asa ca asteptarea subiectelor este mai tensionata ca oricand.

Subiectele si baermul vor fi afisate pe site-ul Ministerului Educatiei Nationala dupa terminarea examenelor, in jurul orei 11, insa realitatea.net va prezinta aceste informatii chiar mai devreme.

Elevii claselor a 8-a au avut luni examenul la limba si literatura romana, examen cu o dificultate medie. In prima proba nu au existat incidente sau probleme de desfasurare in afara unei perioade de timp in care site-ul Ministerului a cazut.

Evaluarea Nationala 2018 Matematica – Desfasurarea examenului

Cel de-al doilea examen se va desfasura, dupa cum a anuntat chiar Ministerul Educatiei, in deplina siguranta, fraudele vor fi impiedicate de supravegherea a doua cadre didactice in fiecare sala de concurs, dar si inregistrari audio si video.

Evaluarea Nationala 2018 Matematica – Proba propriu zisa ar trebui sa inceapa in jurul orei 9, dupa ce elevii primesc subiectele xeroxate pe banca, in fata lor. Examenul la Matematica dureaza doua ore, iar prezenta in sali a elevilor se face cu jumatate de ora inainte de inceperea probei, adica pana in jurul orei 8:30. Intrarea se face pe baza buletinului sau certificatului de nastere.

Evaluare Nationala 2018 Matematica calendar:

4 – 8 iunie 2018 – Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională

8 iunie 2018 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

11 iunie 2018 – Limba şi Literatura Română

13 iunie – Matematică

14 iunie – Limba şi Literatura Maternă

19 iunie (până la ora 12:00) – Afişarea primelor rezultate

23 iunie – Afișarea rezultatelor finale.

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativa a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Examenul se desfașoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidații proveniți din învățământul de stat, cât și cei din învățământul particular au dreptul să susțină Evaluarea Naţională fără taxă. Iată calendarul examenului de EVALUARE 2018, aprobat de Ministerul Educaţiei – EDU.ro!

Ministerul Educației Naționale a aprobat calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul şcolar 2017-2018. Potrivit documentului, prima probă scrisă din cadrul Evaluării 2018 (limba şi literatura română) va avea loc în data de 11 iunie 2018. Următoarea probă scrisă (matematică) se va desfășura în data de 13 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă) va fi organizată în 14 iunie.

Barem romana Evaluare Nationala 2018. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 19 iunie (până la ora 12:00).

În aceeași zi, intervalul orar 14:00 – 19:00 este rezervat depunerii contestațiilor. Acestea vor fi soluționate în perioada 20 – 22 iunie.

Examenul de Evaluare Naţională 2018 se va încheia sâmbătă, 23 iunie, cu afișarea rezultatelor finale.

Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a în vederea participării la Evaluarea Naţională se face în perioada 4 – 8 iunie 2018.

sursa:realitatea.net