Foto/Poluare pe râul Suceava. Sute de pești morți în zona Lisaura-Tișăuți

Poluare pe râul Suceava.  Sute  de pești morți  au putut fi văzuți marți, pe apele Sucevei   în  zona Lisaura Tişauți  iar numărul lor poate fi și de zeci de ori mai mare. Un sucevean a semnalat moartea piscicolă și  dezastrul ecologic . Faptul că poluarea ar veni de la stația de epurare a Sucevei  ale cărei ape reziduale sunt deversate în rîu ar fi de înțeles.

De altfel, faptul că sucevenii sunt sufocați de un aer irespirabil este deja cunoscut. Autoritățile au fost alertate în jurul orei 9.40, de către un pescar care se afla în zonă.

S-a constatat că au pierit peşti din speciile mreană, scobar, ştiucă, şalău şi porcuşori, cei mai mulți de dimensiuni medii. Mulți dintre peşti aveau în jur de un kilogram, însă au fost găsite şi ştiuci de dimensiuni mai mari, 3-4 kilograme.  Comisari ai Gărzii de Mediu Suceava, ai Agenției de Protecție a Mediului, Sistemului de Gospodărire a Apelor şi Direcției Sanitar Veterinare au ajuns la fața locului. Pești morți au fost adunați de către angajați de la primăriile Suceava şi Ipoteşti, „Apele Române” ,fiind adunate peste 100 de kg.  S-au recoltat probe de ape uzate, aval şi amonte de stația de epurare a Sucevei, dar şi din zona stației de epurare a Ambro. DSV a colectat probe de pe peştii morți, în urma cărora se va stabili cauza mortalității colective.

,,Fotografiile sunt făcute pe distanța aproximativ 200 m la punte la Lisaura deci nu vreau sa ma gandesc cate sute de kg de pesti morți….avem in schimb stație de epurare moderna…ora 19:03 apa încă pute,, susține suceveanul.