IGPR: REȚEA SPECIALIZATĂ ÎN CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI, DESTRUCTURATĂ DE POLIȚIȘTI

În urma a 9 percheziții efectuate astăzi, de polițiști, în județele Maramureș și Sibiu, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au fost ridicate 400.000 de țigarete de contrabandă, bani, telefoane mobile și documente. Un bărbat a fost reținut.

IMAGINI VIDEO: https://youtu.be/u3WqyDafQWQ

La data de 13 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub coordonarea cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 9 percheziții, în județele Sibiu și Maramureș, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigări.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada martie – iunie 2018, persoane din județele Sibiu și Maramureș ar fi achiziționat și comercializat ilegal țigarete procurate din afara țării.

În urma perchezițiilor, de la locuințele celor în cauză, au fost ridicate, în vederea confiscării, aproximativ 400.000 de țigarete, achiziționate fără documente legale, 9.000 de lei, 6 telefoane mobile și documente.

Până în prezent, față de un sibian, în vârstă de 40 de ani, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca alte 3 persoane, doi bărbați și o femeie, din județul Maramureș, să fie audiate în vederea aplicării măsurilor legale.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  contrabandă cu țigări.

La acțiuni au participat și polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Maramureș, precum și jandarmi.