Mașini Dacia 1300 și Polski Fiat au poposit la Cetatea de Scaun a Sucevei

Membrii Asociaţiei „Kornet Drum Bun” din Cracovia (Polonia), constituită din posesori de autoturisme „Dacia”, au ajuns marți, la orele amiezii în municipiul Suceava. Mai exact, la Cetatea de Scaun a Sucevei. Aici au fost așteptați de vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Niță, directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu și președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher. Delegaţia poloneză a fost  formată din 38 de persoane care au ajuns aici  cu  autoturisme: 2  Dacia 1300 şi 10 Polski Fiat 126 p. Mulți dintre ei pentru prima dată în Bucovina au fost fascinați de frumusețea locurilor și a oamenilor.

,,Ne aflăm în acest an la a doua ediție după reușita de anul trecut când am făcut Turul României începând de la Satu Mare până la destinația Vama Veche-Costinești.Anul acesta,organizatorii Ambasada României la Varșovia,Camera Bilaterală Româno-Poloneză precum și Ministerul Turismului au gândit un alt traseu,și anume zona  turistică a Moldovei.Destinația finală va fi Delta Dunării.Ne vom întoarce spre Polonia prin Brașov,Sibiu și Oradea. E foarte dificil că oamenii nu înțeleg că sunt mașini vechi și în trafic unii se enervează pe noi. Unii la expoziții strigă nu parca mașina lângă terasa mea. Sunt neînțelegători. În România, mai greu cu cultul mașinilor vechi. Dar asta încercăm să promovăm și să arătăm oamenilor. De la volanul unei asemenea mașini,România arată mult mai bine pentru că ai răbdare să vezi tot. Avem o viteză medie de 60km/h pe lângă o mașină modernă cu care mergi cu peste 100km/h. E frumos.Avem un fiat din 1960. Daciile sunt din Polonia dar originare sunt din România.Ele au fost  achiziționate de polonezi pe vremea comunismului ,, a declarat George Negrea, coordonator   Club Drum Bun România.

Vicepreședintele Consiliului Județean,Gheorghe Niță a ținut să felicite delegația poloneză care a sosit la Suceava. ,, Vă felicităm pentru această promovare și în continuare îi dorim să vină cu cât mai mulți prieteni de-ai noștri  pentru că așa vă considerăm și am dori să vă transmitem ședere frumoasă în Suceava,, a spus Niță.

,,Îmi amintesc că pe vreme comunismului erați un exemplu  pentru toate cu solidaritatea cu tot ce s-a întâmplat acolo.Pe de altă parte erați cunoscuți cu lucruri speciale pentru români.  Bine ați venit! Sper că o să vă placă și Cetatea de Scaun a Sucevei, componentă a Muzeului Bucovinei și bineînțeles să vă urez DRUM BUN,, a spus Emil Ursu,director al Muzeului Bucovinei.