17 percheziții la persoane bănuite de braconaj piscicol

În urma a 17 percheziții efectuate astăzi, la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj piscicol, polițiștii din Bacău au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 79 de plase tip monofilament, având 5300 de metri lungime, peste 5 kg de plumb, 650 de bucăţi de plută și 3 bărci pneumatice. Polițiștii au întocmit în cauză dosare penale.

16 bărbaţi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.

La data de 14 iunie a.c.,  poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău au efectuat 17 percheziţii, atât în municipiul Bacău, cât şi în alte 5 localități din județ, la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj piscicol.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 79 de plase tip monofilament, de 5300 de metri lungime, 5,5 kilograme de plumb, 650 de bucăţi de plută şi 6 sfori pentru confecţionarea plaselor.

Totodată, au fost indisponibilizate 3 bărci pneumatice.

16 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 57 de ani, au fost conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău pentru audieri.

Poliţiştii au întocmit dosare penale pentru braconaj piscicol, conform prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

La activități au participat peste 70 de polițiști de ordine publică, investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice, criminalişti şi de acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău.

Link video: https://youtu.be/r1zZfGAMasY