IPJ Suceava:Acţiune desfăşurată de poliţişti pentru prevenirea faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală

Acţiune desfăşurată de poliţişti pentru prevenirea faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală

 La 13.06.2018, Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice a organizat o acţiune punctuală pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, ocazie cu care, a fost constată o infracțiune în domeniu și ridicate în vederea expertizării, bunuri în valoare de 1.245 lei, constând în produse industriale.

 

Exemplu

            În urma controlului, polițiștii l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani din municipiul Suceava în timp ce oferea spre comercializare în incinta punctului de lucru aparținând unei societăţi din orașul Salcea diverse produse industriale, fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că acestea sunt contrafăcute. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ,,punere in circulație de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii”, ce va fi soluționat procedural, produsele industriale în valoare de 1.245 de lei, fiind ridicate pentru expertizare. de către titularii mărcii.